Ülkelerindeki kaostan kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecilere yönelik faşist yaklaşımları ile ülke gündeminden düşmeyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın özrü kabahatinden büyük. Sığınmacılara karşı aldığı faşist kararlarla sadece Bolu değil, ülke gündemini de meşgul eden Özcan’ın bu sefer hedefinde Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü vardı.

Türk toplumunun misafirperverliğini yansıtmak yerine, ülkelerindeki savaştan kaçarak ülkemize sığınan mültecilere karşı faşizan bir duruş sergileyen Özcan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve Düzce halkının iradesini aşağılamaktan geri kalmadı.

Bolu’da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlara ‘Su ve Katı Atık Ücretlerinin 10 Kat Zamlı Verilmesi’ önerisi görüşmeleri sırasında söz alan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve Düzceliler’in iradesine hakaret etti.

DÜZCE’NİN YANINDA PEŞİN SATAN ESNAFMIŞ!

Özcan, Düzce’de infiale yol açan konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: “Yanı başınızdaki Düzce Belediyesi’nin haline bakın! Peşin satan esnaf, veresiye satan esnaf resmi var ya; Bizim durumumuz var ya, o peşin satan esnaf gibi Düzce’nin yanında. Paramız var, borcumuz yok, haczimiz yok! Esnafımıza borcumuzu ödüyoruz, adam bankadan kredi çekemiyor. Hani ne oldu? Hani iktidar olunca çift kanatlı oluyorduk? Ben Düzce ile niye kıyaslamayım kardeşim? Ben kendimi İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ile mi kıyaslayayım ben?”

GÜNDEM DEĞİŞTİRMEK İÇİN YALANA BAŞVURDU

Tepkilerin odağındaki Özcan’ın gündem değiştirmek için yalan bilgilerle Düzce Belediyesi’ne saldırmasına meclis üyeleri de tepki gösterdi. Düzce Belediyesi’nde Başkan özlü döneminde sağlanan mali disiplinle 2020 bütçe fazlası verdiğini Bolu’da ise yetmeyen bütçe nedeniyle Özcan’ın ek bütçe talebini hatırlatan üyeleri Özcan, yalancılıkla suçladı. Öte yandan iki belediyenin de mali tablosu tüm gerçekleri ön plana koydu. Mesnetsiz ve temelsiz iddiaları çürütülen Özcan, bu kez de iradesine saygısızlık yaptığı Düzceliler’i işaret ederek, “Gidin Düzceliler’e sorun!” diye meclis üyelerine bağırdı. Kontrolden çıkan Özcan daha sonra Düzce Belediyesi’nde maaşların bile ödenemediği yalanını diline doladı.

KARARI MECLİSTEN GEÇİRMEYİNCE ÇOK SİNİRLENDİ

Özcan’ın ayrımcı uygulamalarını meclisten geçiremeyeceğini anlayınca Düzce’yi hedef tahtasına koyarak gündem değiştirmeye çalışmasına Düzce Belediyesi ve Düzce Siyasetinin sert bir dile cevap verilmesi bekleniyor. öte yandan, Bolu Belediye Meclisi’nde görüşülen “Yabancı Uyruklulara Suyun 10 Kat Zamlı Verilmesi” talebi, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun yeterli bilgiyi toplayamaması üzerine mecliste oylanmayarak Eylül ayı toplantısına ertelendi. Buna da sinirlenen Özcan, partisi CHP ve İYİ Parti’nin genel merkezlerine de çemkirmekten geri durmadı.

HABER: Savaş ARI