Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ile Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner’in hazırlayıp sunduğu ve her Perşembe Öncü TV ekranlarında izleyicisi ile buluşan Kripto’da yine konuşulmayanlar konuşuldu. Kripto’nun bu haftaki konuğu Düzce Eski Milletvekili İbrahim Korkmaz oldu. AK Parti’den ihraç edilme süreci, 2012 yılında Fetullah Gülen ile yaptığı görüşme ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile aralarında yaşanan gerginliğe değinen İbrahim Korkmaz, çarpıcı açıklamalar yaptı.





“Devlet Bahçeli bana ‘sapık’ dedi”

Sosyal medya üzerinden kendini Hz. İbrahim’e benzetmesinin sorulması üzerine İbrahim Korkmaz şöyle cevap verdi: “2014 yılının yılbaşında sosyal medya hesabımda paylaşım yapmıştım. Burada aslında ben bir eleştiri yapıyorum. Yılbaşı kutlamalarının şekline eleştiri amaçlı yapmış olduğum bir paylaşımdır. Ben can alıcı noktalara parmak basmayı severim. Hz. İbrahim benim Hz. Muhammed benim küçük kardeşimdir dedim. Bizim Türk geleneğinde birçok saçma sapan ifadeler var. Hazretleri ağır bir laftır. Allah’ın yanında Mevlana’nın bir hükmü vardır. Olamaz ama işkinede hazret diyorsun. Beyefendi kelimesini araştırmıyorsak hazreti kelimesini bende araştırma gereği duymuyorum. Bu konulara ben gayet vakıfım. Bahçeli bana sapık dedi. Hadi Kemal Kılıçdaroğlu bilmiyor ama muhafazakâr kesimin temsilcisi bahçelinin bilmesi gerekir. Partiden ikaz aldım. Ben çıktım hazret kelimesinin ne manaya geldiğini anlattım. Sonra olay kapandı.”

 “Ben Fetullah Gülen’e ‘köpek’ diyen adamım”
Hakkındaki FETÖ iddiaları için İbrahim Korkmaz şu açıklamayı yaptı: “Benim geçmişimi bilen, benim duruşumu bilen, yaşa tarzımı bilen herkes beni çok iyi tanır. Ben hiçbir cemaat ve tarikata mensup değilim. Herkesi cemaatçilik ile suçlayan ayak takımı Ak partinin bizzat kendisi. AK partideki bakanlar, milletvekilleri tabiri caizse cemaatle dudaktan öpüşürken ben Fetullah Gülene köpek diyen adamım. Adamların elinde ordu var. Basın var, emniyet var, ekonomik güç var. Darbeden iki sene önce Akçakoca’da ben bunu yayımladım. Darbeci cemaat olduğunu ben söyledim. Devletin bütün organları benim kim olduğumu gayet iyi bilir. Ben her dönemde hangi iktidar gelirse gelsin beni infaz edecek bir sebep bulabilir. Benim dünyanın değişik yerlerinde, değişik ortamlarında öyle yerlerde bulunmuşum ki bunların her biri birileri için suç. Benim it dediğim aşağılık dediğim zamanlarda methiyeler düzerken sen cemaatçisin diyorsun. Sen kimsin de bana bu cümleyi kullanabiliyorsun. O zaman neden tutuklayamadınız. İsrail beni terör listesine koymuş.  Hiçbir İslami geçmişi olmayan birkaç gerize kalının itamı ile kendimi FETÖ’cü değilim diye mi açıklayacağım.”
 
“Ben hiç kimseden çekinmem”
CHP Milletvekili Mahmut Tanal ile yaşadıklarının sorulması üzerine Korkmaz şunları belirtti: “Mahmut Tanal meclisten arkadaşımdır. Abant’ta CHP’nin toplantısı vardı göl kenarında baktım Mahmut bey de yürüyor. Ben sözümü söylerim hiç kimseden çekinmem Mahmut bey de o dönemde devamlı sohbet ettiğimiz konuştuğumuz bir arkadaşımız. Mahmut beyle arabanın camından öpüştük selamlaştık. Dedim aşağıya geleyim yok yok dedi ben yanına geleceğim. Düzce’ye geliyorsun Düzce de FETÖ’nün siyasi ayağı eski bir siyasetçi diye açıklama yapıyorsun. İbrahim bey ben O gün bugündür çok huzursuzum dedi. Beni Düzce’ye getirdiler bu açıklamayı yaptırdılar.

“15 Temmuz Darbesi başarılı olsaydı ilk infaz edilecek kişi bendim”
Amerika’da Fetullah Gülen ile yaptığı görüşmeyi ve görüşme sırasında yaşadıklarını tek tek açıklayan eski Milletvekili İbrahim Korkmaz şöyle konuştu: “Ben FETÖ’nün terör listesinde olan adamım darbe gerçek olsa ilk infaz edilecek adam bendim. Ben ülkenin her yerine gittim görevlendirme olarak gitmedim. Ak Parti genel merkezinde 30-40 kişilik heyet Mahir Ünal eşliğinde Amerika gezisini değerlendiriyoruz. Fetullah Gülen’e can alıcı soruları ben sordum. 7 Şubat MİT olayını nasıl değerlendiriyorsunuz? İstanbul’da MİT olayı Hakan Fidan olayı nasıl gelişti. Buna 1 saat cevap verdi. Mahir Bey’e dedim bu adam bizi tehdit ediyor dedim. Devlettir yapar biz kimiz ki dedi. Ben dedim bu adam bizi orda vücut dili ile tehdit etti. 2012 yılında gerçekleşiyor bu olay. Bu dedim köpek gibi diline hakim oluyor ama kuyruğuna sahip olamıyor dedim. Hüseyin Çelik dedi ki sayın vekilim çok değerli bir hoca efendi için böyle bir benzetme hoş oluyor mu dedi.  





“Faruk Özlü bana yapılan operasyonları destekledi”

Faruk Özlü’nün kendisine yapılan operasyonları desteklediğini belirten Korkmaz şunları söyledi: “Faruk Özlü’ye dedim bu operasyonun içerisindesin, bu operasyonu yapanları destekliyorsun bunlar JİTEM’in eski artıkları. Gelip görüşüp konuşacağız dedi. Beni kıskandı bana düşman oldu diyor. Çok açık bir insanım söyleyeceğimi söylerim arkasında dururum. Önündeki yazılı kağıdı okumayan adam. Ben bu arkadaşın peşinde dolaştım. Hikmet Keskin bana dedi sayın vekilim size görev vermeyeceğiz. Arkadaşlar sizin gölgenizde kalıyor dediler bende tamam dedim.”

“Çağdaş Yaşam Derneği beni mahkemeye verdi”
Bünyamin Dikici’nin FETÖ’den yargılandığını belirten Sadullah Ünsal’a Korkmaz şöyle cevap verdi : “Sonrasında tamamen berat etti. Funda Sivrikaya Şerifoğlu demedi mi benim cemaatle sıkıntım yok, çocuğumun adını onlar koydu, adını kulağına söylediler gibi birçok şey söylediler. Bana savcı sordu cemaatçi diye, ben sanmıyorum dedim. Sevmeye bilirim ama kendisini emin olmadan kimse hakkında yanlış bilgi verip yönlendirme yapamam. Çağdaş Yaşam Dermeği beni mahkemeye verdi. Ama kazamadılar, kaybettiler. Gelenek ve göreneklere aykırı olduğunu, proje ekip olduğunu söyledim. Mahkemeye verdiler ama kaybettiler.”

"Bir boyacıyla oturmayı, bir simitçiyle selamlaşmayı seven bir insanım"
Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner'in milletvekilliği döneminde ve sonrasında sürekli birileri ile kavga halinde olması ile ilgili yönelttiği soruya İbrahim Korkmaz şu yanıtı verdi: “Bu isimler hakkında halk ne söylüyor önemli olan bu. Ben böyle bir insanım böyle olmayı sıradan olmayı seviyorum. Dünyanın birçok yerinde protokollere katılmış bir insanım. Bir boyacıyla oturmayı, bir simitçiyle selamlaşmayı seven bir insanım. AK partiden de atıldım. Şahsım olarak AK Partiliyim. Benim halimden mutluyum kimseden de bir istediğim beklentim yok. Bu insanlar bu kadar benim gibi rahat gezebiliyorlar mı? Ben o zaman da bu arkadaşların düzce için faydaları yoktur diye söyledim. Bir anlaşmazlık ve uyuşmazlık var. Sayfamda ak partinin probleminin ne olduğunu söyledim. Analiz yaptım. 33 yıldır bir fiil Düzce’de yaşıyorum. Düzce’deki birçok yeri bilmezler. Biz sağda solda yedik ama cebimizden yedik. Vaktimizi ve paramızı o dağlarda harcadık. Bunu benim için söyleyebilirsiniz. Başka bir siyasi için diyemezsiniz. Kuveyt’ten kaç tane yetkili getirdim bunların barınma ve ihtiyaçlarını ben cebimden karşıladım. Düzce’yi tanıtma projelerinde birçok yere gittim. 29 kişiyi Kuveyt’tin en lüks otellerinde bir hafta konaklattım. Kim beni tebrik etti, kim teşekkür etti. Kardüzü yaylasının yolunu, elektriğini ben getirdim.  Benim bu yaptıklarımı hiçbiri inkâr edemez.  37 tane okulu Ömer Dinçer ile birlikte yaptırdık. Bolu dağındaki bölgeyi, güzel dere şelalesindeki bölgelerini turizm e kazandırmak için elimizden gelenleri yaptık.”

“Kardüze elektriği ben çıkardım”
Üstüner'in vekilliği döneminde Kardüzü Yaylası için neler yaptığı sorusu üzerine İbrahim Korkmaz şöyle cevap verdi: “Diyelim ki ben Kardüz’de mangal yaptım. Kim ödedi bunun parasını İbrahim korkmaz ödedi. Biz buraya ne yapmışız İbrahim korkmaz arkadaşlarından destek almış her şeyde elini kendi cebine atmış Düzce’deki kardüzü Düzce’nin ve Türkiye’nin kamuoyuna getirmek için vaktini harcamış, parasını harcamış ailesini ihmal etmiş bazen hafta da üç kere veya beş kere her gün o dağa inmiş çıkmış. Bak bunun benim için söylüyorsun Fevai Arslan için söylüyor musun, Faruk Özlü için söylüyor musun, Ayşe Keşir için söylüyor musun, Fahri Çakır için söylüyor musun, CHP için söylüyor musun bak benim için söylüyorsun. Peki bir tane iş adamı çıksın Faruk Türkseven hariç parasını ben kendi cebimden karşıladım desin. Kuveyt’ten 10 tane gazeteci getirdim ben Düzce’ye Kuveyt’in en önemli medya kuruluşlarındaki temsilcilerini Düzce’de ben 1 hafta ağırladım bir Allah’ın kulu sordu mu bu adamları nasıl ağırlıyorsun Otel paralarını kim veriyor yemeklerinin içmelerini kim karşılıyor sordu mu bir Allah’ın kulu. Kardüz’e elektriği ben çıkardım.”





“AK Parti Merkezi’nde Fevai Arslan kuvvetlidir”

AK Parti’nin şuanki durumuna yönelik İbrahim Korkmaz şunlar belirtti: “Diyelim ki kimin ne olacağına karar vereceksiniz ne yapıyorsunuz veliyi teşkilatlarınızdan alıyorsunuz diyelim ki örnek veriyorum Düzce’deki Ak Parti’nin durumunu genel merkez öğrenmek istese nasıl öğreniyor biliyor musunuz? Müfettişlerini gönderiyor buraya bu müfettişler genellikle eski il başkanlığı yapmış oradan milletvekilliğine geçmiş birbirlerini tanıyan son insanlardır. Mesela Ak Parti merkezinde Fevai Arslan kuvvetlidir ben değilim mesela niye vekilken konuşuyorum şuan ki durumda değil çünkü Fevai Arslan geçmişte il başkanlığı yapmıştır Türkiye’de il başkanları defalarca bir araya geldiği için sonuçta bunlar birbirlerini tutarlar bunlar birbirlerini tuttukları için de hiç birisi diğeri hakkında olumsuz rapor vermez.”

“Kadın ve Demokrasi Derneği topluma zarar veriyor”
Necmettin Erbakan’ın söylediği “Önce ahlak ve maneviyat” sözünün hatırlatılmasının ardından İbrahim Korkmaz şunları söyledi: “AK Parti neresinden bakarsanız bakın Türkiye’de 17-18 yıldır iktidarda olan bir parti AK Parti iktidara geldiğinde 5 yaşında olan çocuk bugün 23 yaşında. AK Parti’nin aileyi güçlendirme konusunda çok başarılı olduğunu ben hiç düşünmüyorum en büyük kayıplarımızda bu dönemde oldu diye düşünüyorum yani olması gerekene bakarak bu kadar imkanın yanında yapılması gerekene yapılmayanlara baktığınızda AK Parti’nin başarısız olduğunu düşünüyorum ben maalesef üzüntüyle bunu söylüyorum. Örnek vereyim Kadın diye bir kuruluş var Kadın ve Demokrasi Derneği içerisinde çok önemli şahsiyetler var bana sorarsanız bizim aile hayatımızdaki en büyük beladır bu dernek. Şunu söyleyebiliriz biz ahlaksız bir toplumda hiçbir şey bekleyemezsiniz.”




“İSKİ’ye bir şey yapamazsınız”

Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu’nun İSKİ Genel Müdürü ile yaşadığı gerginlik hakkında açıklamalar yapan İbrahim Korkmaz şunları söyledi: “İSKİ için bir şey yapamazsın neden yapamazsın burası İSKİ’nin uzak su havzası İstanbul’un su ihtiyacı büyük oranda buradan karşılanacak Kanal İstanbul yapılınca daha da artacak öyle görünüyor bu birincisi. Bu İSKİ’nin kanun hakkı ikincisi bu su Düzce’nin diye devlet böyle bir şey tanımaz yani. Düzce’nin bir çöp arıtma tesisi vardı dünyanın parası harcandı Faruk Özlü orayı kapattı bu rezillik onu sonuna kadar kovalayacak utanmadan sıkılmadan orayı kapattı ve utanmadan sıkılmadan vahşi depolama yapıyor. “