AK Parti ve İYİ Parti kılıçlarını çekti, Düzce siyasetinde atışmalı günler tekrar başladı. Her şeyin fitilini ise YEDAM arsa talebinin son Düzce Belediye Meclis Toplantısı’nda AK Partili 4 üyenin ‘Evet’ oyu vermemesi nedeniyle meclisten geçmemesi ateşledi.

Baş döndüren açıklama trafiği

Bu durumu Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü üzerinden değerlendiren İYİ Partili Yunus Özay Er’in Başkan Özlü’ye hitaben kaleme aldığı açıklamasındaki “Düzce’yi yönetemiyorsun, meclis üyeleri ile anlaşamıyorsun!” ifadeleri, AK Parti’yi ayağa kaldırdı. Önce, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, ardından ise AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin ve Düzce Belediye Meclisi AK Parti Grubu, iktidarın başarısını hazmedememekle eleştirdikleri İYİ Partili Er’in siyaseten acizlik yaşadığını savundu.

Baş döndüren açıklama trafiğinde son raund ise İYİ Parti’nin oldu.

Bu kez İYİ Parti Düzce Belediye meclis üyeleri AK Parti’nin iddialarına sessiz kalmadı.

İYİ Parti Düzce Belediye meclis üyeleri ve İYİ Parti Düzce teşkilatları adına açıklama yapan Grup Başkanvekili Ender Çakar, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin’in "Baktığımız zaman; özelikle İYİ Parti grubu, mecliste özellikle kameralar açıkken çok güzel ithamlarda bulunuyor ama kameralar, meclis salonunu terk ettiği zaman, hiç kimseden çıt yok. Bu bir şov! Olmamış şeyleri, olmuş gibi gösterme çabası içerisindeler." sözlerinden alıntı yaparak, “Şimdi söz sırası bizde!” diyerek şunları kaydetti:

“1- Belediye meclis oturumlarının tamamı video ile çekilerek kayıt altına alınmaktadır, yani konuşacaksak mecburen kameralar açıkken konuşmak zorundayız.

2- Meclis oturumu bittikten sonra bizlerden nasıl bir "çıt" bekliyor anlamadık.

3- Olmamış şeyleri olmuş gibi göstermek kendilerinin mahir olduğu bir konu, bizi bununla itham etmesi trajikomiktir.

“Yeşilay için talep edilen arsa park alanı, ilköğretim okulunun yanı, mahalle içine yapmayın.” dedik.

Bunları konuştuk şov mu yapmış olduk, söylediklerimizin hangisi olmamış şeyleri oldu gibi göstermek?

Biz bunları belediye başkanına sorduk, madem siz konuştunuz hadi bu söylediklerimize belediye başkanı yerine siz cevap verin...

Kameralar açıkken cevap verseniz de olur.

Biz ise Düzce İYİ Parti olarak Düzce’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmaması için çok çalışıyoruz ve