CHP Düzce Gençlik Kolları Başkanı Özlem Çıtlak, yaptığı yazılı açıklamada Gazze’de yaşanan zulme dur çağrısında bulundu.


Çıtlak, “Filistin’de yaşanılan bir savaş, bir zulm var! Peki bunun için ne yapılıyor? Zamanında boynuna takılan Yahudi cesaret madalyasını boynundan çıkarıp iade etmesi gereken biri var o da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Aksi halde İsrail ile ilgili yaptığı ve konuştuğu bütün sözler ve açıklamaların hiçbir hükmü olmayacak halk tabanında inandırıcılığı ve bu konuya yaklaşımı samimiyetten, inandırıcılıktan uzak bir yaklaşım olacaktır. Filistin’e gidip acıları sarmayı düşünmüyor mu? Biz CHP Gençlik Kolları olarak yaşanılan zulme dur demeye, Filistin’e gidip canlı kalkan olmaya hazırız. Sözde dünya liderini de bekliyoruz. Tabi ki İsrail’in taşeronluğunu bırakıp sadece insanlar için, orada yaşanılan zulme dur demek için siyaseti bir kenara bırakıp insani olarak zulme dur diyelim.”dedi.


Şavaştan yansıyan fotoğrafları hatırlatan Çıtlak,” Bizlerin bile buradan kilometrelerce öteden canını yakmaya yetiyor. Filistin’de insan olmak en önemlisi de Filistin’de çocuk olmak… Hiçbir şeyden habersiz kendini bombaların, mermilerin içinde bulmak ve daha yeni doğmuşken ölümle tanışmak… Bunların hepsini düşünerek elimizden gelen mücadele ve desteği bizde Türkiye olarak verelim. Evet insanları yönetmek için siyaset şart ama insan olabilmek için şart değil. Mübarek ramazan ayındayız ve tüm Müslüman aleminin bin aydan daha hayırlı kadir gecesi mübarek olsun, bu gecede dualarımız Filistin’le olsun.”dedi.

 

Haber;S.Kaşkır