CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz'la ilgili olarak CHP Düzce il binası içinde parti üyesi bir kadına şiddet uyguladığı iddiasıyla disiplin soruşturması başlatılmış, soruşturmanın bir 'kınama' ile geçiştirilmesine tepki veren çok sayıda CHP'li, Akçakoca'da ilçe kongresi yapılması için imza toplamaya başlamıştı.

102 delegeli Akçakoca ilçe örgütünün 60 delegesi notere başvurarak imzalı dilekçe vermiş ve ilçe kongresinin gerçekleşmesi için gerekli imza sayısına ulaşılmasını sağlamıştı. Toplanan imzalı dilekçeler ise noter tarafından CHP İl Başkanlığı’na iletilmişti.

Parti tüzüğü gereği CHP il başkanlığının Akçakoca kongresini yapma kararı alması ve 15 gün içinde tamamlaması beklenirken bu sürecin bugüne dek uzaması parti tabanında hoşnutsuzluğa yol açtı. CHP’nin Akçakoca'daki etkili isimleri mahkemeye başvurarak, kongrenin gerçekleşmesi için düğmeye bastı.

Bu gelişmeler üzerine CHP İl Başkanı Semih Cemşit'in, genel merkez nezdinde yaptığı üst düzey görüşmeler sonucunda kongre kararını uygulama yönünde fikir birliğine varıldığı öğrenildi.

Akçakoca kongresinin belirsiz bırakılmasının ortaya çıkardığı parti içi bölünmelere son vermek adına tüzük maddesini hayata geçirme kararı alan İl Başkanı Cemşit'in bu konuyla ilgili olarak birkaç gün içinde yönetim kuruluyla toplantı yaparak kongre tarihini belirlemesi bekleniyor.

CHP il yönetiminin Akçakoca kongresi kararı almasının ardından ise 15 gün içinde ilçe kongresinin yapılması öngörülüyor. Bu süre içinde Tuğrul Abanoz'un ilçe başkanı olduğu Akçakoca ilçe yönetimin ise kenarda tutulacağı ve yerlerine kayyım atanacağı ileri sürülüyor.

Akçakoca ilçe kongresinin CHP içindeki tartışmaları ortadan kaldırması ve birliktelik sürecinin yeniden inşa edilmesini sağlaması bekleniyor.