YSK'nın sandık kurulu mührü taşımayan oy pusulası ve zarfların geçerli sayılması yönünde aldığı kararı kanuna aykırı olarak nitelendiren ve referandumun iptali için 18 Nisan'da YSK’ya başvuran CHP'den çarpıcı açıklamalar gelmeye devam ediyor. 
 
"Her türlü hile ve sahtekarlığa başvurulmuştur" 
Bu kez CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, bugün kameraların karşısına geçti. Böke, YSK'nın 'mühürsüz oy kararına' karşı CHP'nin tüm demokratik haklarını kullanacağını duyurdu.

Böke açıklamasında özetle şöyle konuştu: "Referandumdan ’Evet’ sonucu çıkmamış ve bir anaysa değişikliği gerçekleşmemiştir. 16 Nisan’da yapılan referandum yok hükmündedir. Bu açıkça mühürsüz bir seçim olmuştur. Referandumda her aşamasında her türlü hile ve sahtekarlığa başvurulmuştur. Halkın oyları ile elde edilemeyen sonuç, YSK’nın açtığı yollarla ve bu yolda örgütlenen bir diz hile ile elde edilmeye çalışılmıştır."  

"Bu referandum açıkça hukuka aykırıdır"
"Bu referandum şaibeli, tartışmalı bile değildir. Bu referandum açıkça hukuka aykırıdır. Gayri meşrudur ve geçersizdir. Her türlü baskıya rağmen sandığa gitmiş olan milyonlar, hiçbir hile yapmadan, vicdanları ile oy kullanmış olan milyonlar, hile ile oldu bitdiye getirilerek onların kullandığı bu değerli oylar çalınmıştır."
 
"Oldu bittilere boyun eğmeyeceğiz"
"Bu referandum tekrar edilmelidir. Biz olmayan bir anayasa varmış gibi davranmayacağız. Oldu bittilere boyun eğmeyeceğiz."

"Meclis'ten çekilmek de çalışmaya devam etmek de..."
"Bunun için demokratik tüm haklarımızı kullanacağımızdan şüpheniz olmasın. Her türlü deyince Meclis'ten çekilmek de çalışmaya devam etmek de buna girer."

CHP'nin kararını açıkladı
Öte yandan CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin bu açıklamasının ardından "CHP Meclis'ten çekilecek mi? sorusu gündeme geldi. TBMM'de basın toplantısı yapan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, sine-i millete gidip gitmeyeceklerine ilişkin şöyle konuştu: "Toplumun büyük kesiminde çok büyük öfke görülmektedir. Toplumun değişik kesimlerinden CHP’ye böyle bir öneri de gelmiştir. CHP toplumun değişik kesimleriyle istişarelerin sürdürmektedir. Fakat MYK’da yapılan değerlendirmelerde böyle bir kararın uygun olmayacağı kararına varılmıştır. CHP elindeki bütün meşru imkanları kullanarak Gazi Meclisi sonuna kadar koruma kararı içerisindedir."