Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Teşkilatında yaşanan sorunlar Ankara’ya taşındı. CHP Düzce İl Başkanı Haluk Demir, Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yüz yüze görüşerek Düzce ile ilgili rapor sundu. İl ve Merkez ilçe teşkilatına yönelik görev ve yetki açısından sorun olduğunu ifade eden Haluk Demir, ‘ Düzce’de bu konu kamuoyuna yansıdı. Yönetim Kurulu üyelerimiz arasında liyakatsiz ve pasif durumda olan partililer bulunuyor. Bu kişiler parti için çalışmaktan uzak kaldıkları gibi kendi menfaatlerini öne çıkarmayı ve bunun için de lobicilik faaliyetlerinde bulunmayı hedefliyorlar. Bu durum partimizi zayıf duruma düşürüyor. Yönetim Kurulu üyelerimiz arasında koordinasyonu bozuyor’ dedi.

CHP olarak kamuoyunda dağınık bir görüntü ortaya çıktığını vurgulayan Haluk Demir bu konuda da şu görüşlere yer verdi:

“ Bizim en önemli meselemiz partimizi güçlendirmek, üye sayımızı artırmaktır. Bunu da mahalle ve köy gezileri ile yapabiliriz. Kaldı ki Genel Merkezi’mizin de bu yönde talimatı vardır. Yönetim Kurulu üyeleri arasındaki kopukluk bu çalışmaları engellemektedir.”

Partide seçim ve siyasi kariyer planlarının öne çıkarılmak istendiğini belirten Demir, “ Bu zihniyetteki partililerimiz bu siyasi kariyerlerini, kişisel menfaatlerini teşkilatlarımızın onayına dahi sunmadan parti disiplini dışına çıkarak hareket ediyorlar. Bunların tümü parti programı dışında gerçekleşiyor. Kendi amaçlarıiçin etkili olduklarını düşündükleri üst düzey partililere başvuruyorlar. Dolayısıyla yetki ve görev sorunu ortaya çıkıyor’ diye konuştu.

CHP Düzce teşkilatları ile yaşanan sorunları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na aktardığını ifade eden Demir, Genel Merkezi’n Düzce’ye ilişkin yol haritası çizeceğini belirtti ve ‘ Genel Başkanımız dile getirdiğim tüm sorunları dinledi. Daha önceden de olduğu gibi mahalle ve köy gezilerinin sürdürülmesi gerektiğini ifade etti ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile planlama yapılmasını istedi’ şeklinde konuştu.

Demir ayrıca, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile görüşeceğini belirtti.

HABER: Savaş ARI