CHP, Düzce’nin sorunlarına başkent Ankara’da çözüm aramaya devam ediyor. CHP’nin İstanbul Milletvekili olmasına karşılık partisinin Düzce’den de sorumlu tuttuğu Mahmut Tanal, ‘Ben aynı zamanda Düzceli’yim’ sözünün karşılığı olarak sık sık soluğu kentte almaya devam ediyor. Son olarak kendisine Akçakoca’dan ulaşan ulaşım sıkıntısı ile yakından ilgilenen Tanal, minibüsçülerin maruz kaldığı haksızlık ve Akçakocalı yolcuların yaşadığı mağduriyetin son bulması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi sundu.

Akçakoca - Düzce arası minibüs işletmecilerinin şikayetini önergesine taşıyan Tanal, Düzce içine sokulmayan Akçakoca minibüslerinin giremediği şehir merkezine diğer ilçelerin araçlarının girdiğini savunarak, bu durumun haksız rekabete neden olduğuna dikkat çekti.

Kış mevsiminin yaklaştığı şu günlerde Akçakoca yolcusunun mağduriyetinin giderilmesini talep eden CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, meclise sunduğu soru önergesinde şu ifadeleri kullandı:

“Düzce’nin Akçakoca ilçesindeki yolcu minibüslerinin, Düzce şehir merkezine girmesinin yasaklanması, vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açmaktadır. Bu kapsamda sorularımın cevaplandırılması gerekmektedir:

Akçakoca ilçesindeki yolcu minibüslerinin, Düzce şehir merkezine girişi hangi gerekçeyle yasaklanmıştır?

Akçakoca ilçe minibüslerinin Düzce il merkezine girmesinin engellenmesi nedeniyle sizlere iletilen şikâyet dilekçeleri var mıdır? Şayet var ise söz konusu şikâyet dilekçeleri doğrultusunda nasıl bir işlem tesis edilmiştir?

Akçakoca’da yaşayan vatandaşlarımız, Düzce il merkezine yönelik seyahatlerinde merkeze uzak noktada araçtan inmek zorunda kalmaktadır. Özellikle hastane randevusu olan yurttaşlarımız, büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Akçakoca’da yaşayan vatandaşlarımızın, ilçe minibüsleriyle Düzce şehir merkezine girişlerine izin verilecek midir? Vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesine ilişkin herhangi bir çalışma yürütülecek midir?

Akçakoca ilçe minibüslerinin Düzce şehir merkezine girmelerine dair yasağın kaldırılması için herhangi çalışma planlanmakta mıdır? Şayet planlanmakta ise söz konusu çalışmanın detayları nelerdir?”