Referandumda ‘evet’ deme kararı aldıklarını açıklayan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Düzce’ye geldi. Destici’nin, Düzce ziyaretini AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir yakından takip etti. BBP Lideri Destici, Kalıcı Konutlar Bölgesi’ndeki Erguvan Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemekli programda açıklamalarda bulundu.

Sürecin aydınlatılması ve tüm çıplaklığıyla ortaya çıkarılması konusunda önemli bir adım
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasıyla ilgili 9 kamu çalışanı hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın bozulması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan başvuruyu değerlendirdi.

“Bunu, bu sürecin aydınlatılması ve tüm çıplaklığıyla ortaya çıkarılması konusunda önemli bir adım ve tavır olarak görüyor ve Adalet Bakanı’na teşekkür ediyorum. Adalet Bakanı’mızın talimatıyla Adalet Bakanlığı yetkilileri, bugün kendi yetkilerini kullanarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunarak kamu yararına buradaki ihmallerin, hataların hem Başbakanlık Teftiş Kurulu'na dayanarak hem de Devlet Denetleme Kurulu'nun raporuna dayanarak hem de en son 15 Temmuz darbe gecesinde bir takım bu darbeye karışan emniyet personeli ve asker kökenli kişilerin FETÖ'den tutuklanması ve bu hadisede de isimlerinin geçerek şüpheli olmaları, bu sürecin tekrar baştan araştırılmasıyla ilgili bir başvuruda bulunuldu. Bu atılmış ciddi bir adımdır. Zaten hem sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmede hem de bundan 20 gün önce Adalet Bakanımızla yaptığım görüşmede bu konuyu kendilerine iletmiştim. Bu sürecin aydınlatılması ümit verici bir durumdur. Tüm çıplaklığıyla ortaya çıkarılması adına bu adımı attıklarından dolayı şahsım, camiam ve Muhsin başkanımız olmak üzere o hadisede hayatını kaybeden ve şehit olanlar adına çok teşekkür ediyorum."

Aksini söyleyen öküz altında buzağı aramış olur
5 gün sonra gerçekleşecek olan 16 Nisan halkoylamasına değinerek açıklamalarını sürdüren Destici evet ya da hayır diyeceklerin tercihine sonsuz saygı duyduklarını söyledi.
Parti olarak kuruluşlarından bugüne demokratik bir anayasa istediklerini aktaran Destici, Türkiye’nin darbe anayasasından kurtulması gerektiğini savunduklarını ifade ederek, “Adına ‘Kenan Evren Sistemi’ dediğimiz bu sistemden kurtulması gerektiğini söyledik. 24 yıl boyunca bu tür atılan atılanları hep destekledik. Anayasa değişikliği için 5 ana kriterimiz olduğunu hep paylaştık. Birincisi üniter yapının muhafaza edilmesidir. İkincisi Türkiye’nin ve Türkçe’nin muhafaza edilmesi, üçüncüsü temel haklar ve inanç hüviyeti, dördüncüsü darbecileri cesaretlendiren iç tüzüklerin ve yasaların ortadan kaldırılması, darbe kurumlarının ortadan kaldırılması ya da sivilleştirilmesi son olarak ise kuvvetler ayrılığı ilkesidir. Pazar günü yapacağımız oylamada birinci önceliğimizin muhafaza edildiğini görüyoruz. Aksini söyleyen öküz altında buzağı aramış olur.” dedi.

Evet bu rejim değişiyor ve bizde bunu destekliyoruz
Anayasa değişikliği ile 5 ana kriterlerinin nasıl korunduğunu ifade eden Destici, CHP’nin ‘Bu sistem değişikliği değil, rejim değişikliğidir’ söylemine şöyle yanıt verdi: “Eğer CHP’lilerin rejim değişikliğinden anladığı 28 Şubat mimarlarının rejimiyse, evet bu rejim değişiyor ve bizde bunu destekliyoruz. Bunu destekliyoruz. Ama rejimden kastı Cumhuriyet ise Cumhuriyet dimdik yerinde duruyor, güçlenerek yoluna devam ediyor. Bu ayrıntıyı vatandaşların bilmesi lazım. Bu ülke darbelerden, cuntalardan çok çekmiş. Ve sistem de zaten onun ürünü. Bu darbe anayasası, darbecilerin yaptığı anayasa. Şimdi bu süreçte de ciddi adımlar atılmış. Milli Güvenlik Kurulu sivilleştirilmiş, YAŞ'ta sivil sayısı artmış, Kuvvet Komutanlıkları Savunma Bakanlığı'na bağlanmış. Hatta Genelkurmay Başkanlığı'nın da bağlanması lazım. Tamamen sivilleşmesi lazım. Yeni sistemde millet direk yetkiyi seçtiği kişiye vereceği için ve vesayetin her türlüsü ortadan kalkacağı ve minimize edileceği için biz destekliyoruz.”

Devletin bekası için evet dediklerini bildiren Destici, referandumdan yüzde 54,9 oranında evet çıkacağını söyledi.

Programda Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Muhittin Alçıcı,  Bayram Bilgin, Tolga Aral ve İl Başkanı Engin Bedir de hazır bulundu.