Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, bugün parti binasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere basın toplantısı düzenledi. Mertol’un hedefinde yine AK Parti vardı.

“100 TL’lik artışa gülmemek elde değil”

17 günlük tam kapanma kararı ve emeklilere verilen bayram ikramiyesine yapılan 100 TL’lik artış üzerinden iktidarı eleştiren Mertol, “Üç yıldan beri emeklimize verilen bayram ikramiyelerinde nihayet bir iyileştirme gündeme geldi. 1 haftadır tartışıldı ve dün çok önem arz eden 100 TL’lik bir artış yapılacağı açıklandı. Bu artışa gülmemek elde değil. Bu rakam hangi enflasyon rakamına göre tespit edildi. 1 yıllık mı, 6 aylık mı, 3 senelik mi? Rahmetli Erbakan Hocamızı da anmadan geçmek mümkün değil. Hocam Refahyol hükümetinde, işçi ve memur maaşlarına bir sefer de yüzde 50, bir yılda yüzde 100 zam yaptı. AK Parti’nin yaptığı zamma bak; tam bir komedi.” şeklinde konuştu.

“Kapalı kalınan bu süreçte vatandaş evine nasıl ekmek götürecek?”

Pandemi nedeniyle alınan 17 günlük tam kapanma kararı ile ilgili vatandaş ve esnafların mağdur olacağını öne süren Mertol, “Gelelim pandeminin hızlı artışına karşı alınan tam kapanmaya; kapanma geç alınmış bir karar olsa bile, zararın neresinden dönülürse kardır. Ama kapalı kalınan bu süreçte vatandaş evine nasıl ekmek götürecek? Cuma günü ödenmesi gereken SGK ve vergi yapılandırmaları nasıl ödenecek? Normal vergi ve SGK primleri nasıl ödenecek? Kredi kartları, banka taksitleri çek ve senetler hangi parayla ödenecek? Esnaflar kira, elektrik ve doğalgaz borçlarını hangi parayla ödeyecek? Günlük yevmiye ile çalışan vatandaşlar aç mı kalacak? Lafa gelince dünyanın sayılı ekonomisine sahibiz diyebileceksiniz, vatandaşa gelince ‘Paramız yok!’ diyebileceksiniz. Arkadaş o sizin probleminiz. O koltukta oturacaksan, sorunları çözeceksiniz. Mübarek Ramazan ayında insanları daha fazla mağdur etmeyeceksiniz. Çözemiyorsan da erken seçim kararı alıp, seçime gidebileceksin ve işi ehli olan Saadet Partisi’ne teslim edebileceksin.” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI