Geçtiğimiz Pazartesi günü dünya genelinde etkisini sürdüren Yeni Tip Kovid-19 tanısı ile test yaptıran ve test sonucu pozitif çıkan CHP İl Başkanı Haluk Demir, ev karantinasına alınmıştı. Evde tedavisi devam eden Demir hakkında, karantina kurallarını ihlal ettiği iddiasıyla birçok kez şikâyette bulunuldu. Demir’in ev karantinasını delerek dışarıda halkın arasında dolaştığı, iş yerine gittiği yönünde yapılan şikâyetler üzerine, Demir’in yurt karantinasına alınabileceği öğrenildi.

Demir’in karantina kurallarını ihlal ettiği yönündeki şikâyetlerin artarak devam etmesi üzerine, Düzce Sağlık İl Müdürlüğü Pandemi Ekipleri tarafından gerekli incelemelerin başlatıldığı gelen bilgiler arasında yer alırken, konu ile ilgili de yetkili mercilerin açıklama yapması bekleniyor.

“Kimse ile temasım yok. Kendime ait binada tek başıma kalıyorum”

Konu ile ilgili Öncü Haber Merkezi’nin sorularını yanıtlayan Demir, şikâyetlerin asılsız olduğunu belirtti. Kendisine ait binada tek başına yaşadığını ve hiç kimseyle temasının olmadığını kaydeden Demir, “Ben kendi binamda tek başıma karantinada kalıyorum. Binanın üzerinde terasım var, terasımda spor yapıyorum, aşağıya yazıhaneme iniyorum, yemeğimi yiyorum. Aynı binada evim var, istirahatimi de evimde yapıyorum. Araba ile dışarıda gezmiyorum, insanların arasına karışmıyorum. Ama beni terasta spor yaparken gören, yazıhanemin camında gören beni şikâyet ediyor. Yeniden söylüyorum, karantinada kaldığım bina benim ve bu binada benden başka kimse oturmuyor” diye konuştu.