Düzce’de meydana gelen ve merkez üssü Gölyaka ilçesi olan 5.9 şiddetindeki deprem, siyasetteki gündemini de koruyor. Yaşanan deprem felaketinin hemen ardından devlet tüm imkanlarını seferber ederken, depremden etkilenen vatandaşlara yönelik de yardımlar sürüyor.

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er’de depremzedelere yapılacak yardımların şeffaflık içinde yürütülmesi gerektiğini belirtti. Özellikle eşya yardımlarının hangi önceliğe göre yapılacağını sorgulayan Er, “Şehrimiz önemli bir afet geçirmiş ve artçı sarsıntıları süren depremin yaraları Devlet-Millet dayanışması ile sarılmaya çalışılmaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamada Düzce’de yaşanan deprem sonrası bölgeye acil yardım ödeneğinden 87 milyon gönderildiğini ve 7500 haneye de eşya desteği verildiğini belirtmiştir. 11 bin hanenin de hafif hasar tamiri için destek sağlanacağını da ayrıca belirten Sayın Cumhurbaşkanımızın bu açıklamasının ardından 87 milyon TL'lik gönderilen yardımın nerelerde kullanıldığı veya kullanılacağının , 7500 haneye yapılacak olan eşya desteğinin nasıl ve hangi öncelikle yapılacağının ve yıkılacak konut sayısının hangi kriterlere göre ve ne zaman kesinleştiğinin Düzce Valiliği basta olmak üzere yerel idari birimlerce açıklanması Düzce halkı tarafından beklenmektedir. Depremin yeterince yorduğu Düzce halkının yapılan ve yapılacak olan destek ve yardımlar ile alakalı bilgiye kolayca ulaşabilmesi ve yetkililer tarafından tüm sürecin olabildiğince şeffaf ilerletilmesi gerekmektedir" dedi.

Er ayrıca, “Deprem Allah'tan gelen bir afettir fakat deprem sonrası yapılacaklar ehil insanlar elinde son derece sağlıklı ve şeffaf biçimde hayata geçerse Düzcelilerde yaralarını hızlıca saracaktır” diyerek deprem sonrası yardım ve destek sürecini Düzceliler adına hassasiyetle takip edeceklerini belirtti.