Öncü Televizyonu’nun 26. kuruluş yıldönümü dolayısıyla İl Başkan Yardımcısı Cem Doğan Cebeci ile birlikte Öncü Medya Grubu’nu ziyaret eden MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Haber noktasında Düzce’de olması gereken bir kurum”

İlk olarak Öncü TV’nin 26. yaşını kutlayan Caboğlu şöyle konuştu: “Öncü TV haber noktasında Düzce’de olması gereken bir kurum. Biz Öncü’yü çok önceden beri biliyoruz. Öncü Medya haber noktasında Düzce’de denge unsuru oluşturan bir kurum. Türkseven Şirketler Grubu’na geçtiğinden itibaren bariz bir şekilde görüyoruz ki Düzce’de tespit konusunda gayet iyi bir durumda. Bu noktada 26. Yıl kuruluş yıl dönümüzü kutlarız. Bu yapmış olduğunuz haberlerden dolayı sizi kutluyorum.”

“Düzceli vatandaşların MHP’den beklentilerini Devlet Bahçeli’ye ilettik”

MHP Düzce İl Teşkilat ile Ankara’ya yaptığı ziyareti değerlendiren Caboğlu şunları belirtti: “Kamuoyunda bilindiği gibi yeni bir yönetim kurulu oluştu. Yeni arkadaşlar ile Ankara giderek Alpaslan Türkeş’in mezarını ziyaret ettik. Çok dolu dolu  bir program oldu. TBMM’ye giderek grup toplantısına katıldı. Çok sıcak temaslar yaptık. Gerek Düzce gerekse Ankara’da ki çalışmalar ile ilgili konuştuk. Ardından  Genel Merkezimize giderek bir toplantı yaptık. Genel Başkanımız son günlerde oluşan gündemi değerlendirdi. Düzce’miz ile ilgili özel konuları Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye özel olarak ilettik. Halkımızın Düzce’de MHP’ye olan teveccühünü daha da yükseltmek için Genel Başkana bilgiler verdik. Düzceli vatandaşların MHP’den beklentilerini Devlet Bahçeli’ye ilettik. Akçakoca’yı özellikle değerlendirdik. Okan Başkan’ın seçimi kazandıktan sonra altı buçuk milyon gibi bir borç ödediğini belirttik. Biz seçimlerden öncede söylemiştik üretken belediyeciliği.”

“Yıkıcı değil yapıcı siyaseti önemsiyoruz”

“Biz MHP olarak ülkemizi önemsediğimiz gibi Düzce’yi de çok önemsiyoruz.” diyen Caboğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yıkıcı değil yapıcı siyaseti önemsiyoruz. Sadece AK Parti değil diğer tüm partilerin Düzce için olan çalışmalarını hiç çekinmeden MHP’li belediyeleri ile paylaşabilirler. Bugün çok ılımlı bir muhalefet yapıyorsak, yarın bunları konuşmayacağımız anlamına gelmez. Biz Düzce ve ilçelerinde belediyecilik adına bir şey yapılacaksa bunu belirtiriz. Ama milletimizin hizmetini karşılayamayacak şekilde hizmet edilirse vatandaş bunu cezasını keser. Seçimlerden önce verilen vaatler seçimlerden sonra yerine getirilmelidir. Bu yıl itibariyle hükümet yüzde 30 daraldı. Bunu göz ardı etmemek lazım. Ama MHP’li belediyelerin çalışmalarını kamuoyundan görüyoruz. AK Parti belediyelerinin de çok kıymetli çalışmaları var. Biz yapıcı muhalefet yaprak AK Partiyi uyardığımız noktalarda var. Biz zaman zaman belediye başkanları ve siyasiler ile bir araya geliyoruz. İl başkanları toplantısında bu konuları ele alıyoruz.”

“Sırf siyaset olsun diye yapıyorsa samimi değil”

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er’in Düze Belediyesi’nden çıkartılan işçiler hakkındaki açıklamaları ile ilgili konuşan Caboğlu şunları söyledi: “İktidar partisi ve iktidarda bulunan ittifak partisinin il başkanları ile size ayda bir sefer toplanma imkanı veriyorsa Düzce’nin sorunlarını burada konuşmak lazım. Bu fırsatları değerlendirmek gerekir. Bu konuda il başkanlarımızın biraz daha dikkatli olması gerekir. Tabii ki anlık gelişen olaylar olabilir. Biz şunu söylemiyoruz. Düzce’de yapılan yanlış şeyler konuşulmasın, yapılan yanlışlar göz ardı edilsin demiyoruz. Ama biz ayda bir toplanıyorsak ve siz orada bu konuyu gündeme getirmeden sırf siyaset olsun diye bunu kamuoyuna paylaşıyorsanız ben sizi samimi olarak görmem. Düzce’mize nasıl katkı sağlarız bunun düşüncesinde olunması lazım.  Ben il başkanları toplantısını çok önemsiyorum. Düzce’nin il olma noktasında çok büyük katkı sağlıyor.”

“Geçmişte bunlar hep sözde kalmış”

Küçük sanayi sitesinde uygulanacak kentsel dönüşüm projesi ile ilgili açıklamalar yapan MHP İl Başkanı Caboğlu şunları dile getirdi:

“Bu olayı enine boyuna değerlendirildiğinde geçmişte siyasilerin dile getirdiği bir konu.  Ama geçmişte bunlar hep sözde kalmış. Biz Belediye Başkanı Faruk Özlü ile görüştük. Artık önümüzdeki dönem oradaki esnaflar ile istişareler yapılıp başka bir tarafa taşınmalıdır. Bunlar inşallah sözde kalmaz. Düzceliler’in Faruk Özlü’den bir beklentisi var. İnsanlar oy verirken bakan diye oy verdi. Faruk Özlü’nün Düzce için çalışmaları var. Ama insanları ötekileştirmemek gerekir. Genel olarak insanlara hizmet yapılmalı. Orta ve uzun vadeli projeler yapılmalı.”

“İnsanları mağdur etmemek gerekir”

Düzce’ye yapılacak olan geri dönüşüm tesisi hakkında konuşan MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu şunları söyledi: “Bizim de belediye başkanlığı adaylığımız sürecinde orası ile ilgili projelerimiz vardı. Öncelik insanlarımızın mağdur olmadan hizmet alması gerekiyor. Bu çöp bir yere gidecek mecburen. Düzce Belediyesi’nin yapmış olduğu ciddi bir yatırım var. Geri dönüşüm tesisi noktasında ciddi çalışmaları var. Bu noktada güzel bir çalışma yapılırsa insanlarımız mağdur edilmezse bu Düzce Belediyesi için çok güzel olur. “Ben buraya çöp dökmeyeceğim” dedikten sonra oraya çöp dökerseniz biz MHP olarak bu işin takipçisi oluruz. İnsanları mağdur etmemek gerekir. Orada geri dönüşüm noktasında çok güzel bir proje varsa ve insanlar mağdur edilmiyorsa biz bu projenin yanında oluruz.”