24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimleri'ne Düzce'de itirazlar damga vurdu. 4 bin geçersiz oyun fazla olmasını gerekçe gösterek tüm oyların sayılması için İlçe Seçim Kurulu'na başvuran AK Parti'nin talebi sonucu merkez ve bazı ilçelerde sandıkların tekrar açılımasına karar verilirken, sonuç değişmedi.

AK Parti'den "Sayılmayan sandıklar da açılsın" talebi
2 gün süren oy sayım işlemi sonucunda yine 2 vekillik AK Parti'nin, 1 vekillik ise MHP'nin oldu. Yurt dışından gelen oyların da eklenmesi ile aradaki oy farkının 150'lere kadar düşmesi ile umutlanan AK Parti'nin "Sayılmayan sandıklar da açılsın" talebinde bulunması ise MHP'yi kızdırdı.

MHP'ye göre AK Parti'in yaptığı 'Oyalama taktiği'
Resmi olmayan sonuçlara göre Düzce'nin 3 vekilinden biri olan MHP'li Ümit Yılmaz başta olmak üzere genel merkezden görevlendirilen iki avukatla birlikte ilçe seçim kurulunda 2 gündür nöbet tutan partililer, AK Parti'nin 2. kez "oylar sayılsın" talebinde bulunmasına 'Oyalama taktiği' yorumunda bulunuyor. Sonucun değişmeyeceği konusunda kendisine güvenen MHP, süreci titizlikle takip etmeye devam ediyor.

Bir itiraz da CHP'den
AK Parti ile MHP arasında oy kavgası devam ederken, bir itiraz haberi de CHP saflarından geldi. 24 Haziran’da yapılan seçimlerde bir takım çelişki ve usulsüzlükler olduğunu savunan CHP'li yöneticiler, tüm bu çelişkilerin tespiti ve seçim sonuçlarının adil bir şekilde açıklanabilmesi için ilçe seçim kuruluna itiraz bulundu.

Seçimler iptal edilir mi?
Düzce'de adeta itirazların seçimine dönüşen 24 Haziran'daki seçimlere, 'yanlış sayım', 'çelişki', 'usulsüzlük' gibi iddialar gölge düşürürken, tüm bu gelişmeler, seçimlerin iptal edilip Düzce'de yeniden sandık başına gidilmesi ihtimalini akıllara getiriyor. Yapılan itirazlara ilişkin gözlerin çevrildiği ilçe seçim kurulunun yapacağı açıklamalar merakla bekleniyor.

Haber: C.ÜSTÜNER