CHP İl Başkanı Semih Cemşit, Düzce’de görev yapan basın mensuplarının, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü pasta keserek kutladı. CHP il binasında basın çalışanları ile birlikte pasta kesen Cemşit, “Düzce’de görev yapan tüm gazeteci arkadaşlarımızın bu anlamlı gününü en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

“OSB’nin tarım arazilerine doğru genişletilmesini istemiyoruz”

Düzce’nin gündemine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Cemşit, Düzce OSB’nin en verimli tarım arazilerine doğru genişletilmek istenmesine karşı çıkacaklarını ifade etti. Düzce’nin Türkiye’nin en verimli tarım arazilerine sahip olduğunu hatırlatan Cemşit, “Biz CHP olarak, OSB’nin tarım arazilerine doğru genişletilmesini istemiyoruz. Bununla ilgili olarak biz mücadele edeceğiz. Bizim bu konuda köylülerden 200-300 civarında imza aldık ve muhtarla da görüştük. Bununla ilgili de girişimlerde bulunacağız ve biz bunun takipçisi olacağız. Bence Düzce kesinlikle tarımcılığa ve hayvancılığa ayrılmalı. Biz Düzce’de sanayi istemiyoruz. Yarın bir gün fabrika bacalarını mı yiyecek insanlar burada?” dedi.

“Düzce’yi ziyan etmesinler”

“Düzce’yi çok kötü bir şekilde yönetiyorlar ama az zaman kaldı.” diyen Cemşit, konuşmasına şöyle devam etti: “İnşallah biz geldiğimizde Düzce’yi bunlardan daha iyi yöneteceğiz. Düzce kesinlikle tarım alanı olmalı, çok verimli tarım arazilerine sahibiz. Bu yüzden Düzce’yi ziyan etmesinler. Biz bu işin takipçisi olacağız, bununla ilgili de ne gerekiyorsa yapacağız. Düzce’ye çok uyduruk fabrikalar kurdular, tekstil fabrikaları kurdular. Bunları fabrika diye lanse ettiler ve Düzce’nin insanını sömürdüler. Bir akşamda fabrika kurdular, bir akşamda fabrikanın içlerini boşaltıp gittiler. Ne maaş verdiler doğru dürüst, ne insanın emeğine saygı gösterdiler. Yani bir şey yapılıyorsa adam gibi yapılsın, yapılmıyorsa da Düzce’nin tarımına dokunulmasın lütfen. Gümüşova OSB mükemmel bir yer. Ne tarıma elverişli toprakları var, ne Düzce’nin havasını kirletecek bir ortam var ve ulaşımı kolay. Neden oraya yapmıyorlar da canım tarım arazilerimizi öldürüyorlar bizim burada. Adam gibi fabrikalar gelecekse gelsin ama Gümüşova’ya gelsin.” diye konuştu.