Düzce’nin il oluşunun 22. Yıldönümünde Düzce’ye gelen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ve İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal ile birlikte, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Muncurlu ek hizmet binasında hidroterapi  havuzlarının açılışını yaptı.

Hastanede yatan hastaları tek tek ziyaret ederek geçmiş olsun temennisinde bulunan Keşir, ek hizmet binası ile ilgili Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz’dan bilgi aldı.

“Hastanenin yatak kapasitesini arttırdık”

İncelemelerinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Keşir, “Bu bizim uzun zamandır takip ettiğimiz bir konuydu. Araya pandeminin girmesi ile hizmete girmesinde biraz gecikme yaşandı. Havuzlarla birlikte su terapisi başlattık. Bugün ilk hastamızı aldı arkadaşlarımız. Onun dışında Düzce’de yatak kapasitesinde istediğimiz düzeyde değiliz, biliyorsunuz sürekli nüfus artışı yaşanan bir şehiriz. O anlamda yatak kapasitemizi arttırmakla ilgili burada bir pozisyon aldık. Burasının yatak kapasitesini 50 yatak arttırdık. Bugün itibarı ile hasta kabul edecek durumda yatak artışı yapılan kat. Hem onları yerinde görelim, hem de çok emek verdi Düzce İl Sağlık Müdürlüğü, onlara teşekkür edelim diye bugün buradayız” diye konuştu.

“Artık Düzce’de diş ameliyatları yapılabilecek”

Düzce’ye kazandırılacak olan diş hastanesi ile ilgili de konuşan Keşir, “Öncelikle şunu söylemeliyim; bizim ölçekli dış hastanesinde operasyon izni almak çok da kolay değil. Belirli bir nüfus ölçeği istiyorlar. Bizim mevcut diş hastanesinde ki arkadaşların gayretleri ortada. Öyle olunca biz hastane yapma iznini aldık. Şu anda mevcut hastanenin olduğu yerde ilave bir katla, yüksek bir maliyette yapmadan hemen bir ameliyathane ve yataklı servis hizmetine geçeceğiz. Biz Düzce’de diş operasyonlarının yapılabilmesini istiyoruz. Hemşerilerimiz diş ameliyatı için başka şehirlere gitmesin istiyoruz. İnşallah onun da süreci başladı. Çok da büyük bir işi yok, yeni bir bina yapılmayacağı için bir yılı bulmadan inşallah hizmet veremeye başlayacağız” ifadelerini kullandı.

“Düzce sanayi açısından cazibe merkezi haline geldi”

Düzce’nin il oluşunun 22. yılını kutlayan Keşir, Düzce’nin genç bir il olmasına rağmen, sanayi açısından cazibe merkezi haline geldiğinin altını çizerek, “Bugün Düzce’nin doğum günü, genç bir il. Üstelik depremden çıkan yaralı bir şehrin yeniden ayağa kalktığı gün bugün, bu yüzden bizim için çok önemli. Bu vesileyle hem hemşerilerimiz ile birlikte olalım, onlarla bugünü analım istedik. Tabii bizim Düzce ile ilgili çok büyük hayallerimiz, hedeflerimiz var, heyecanlıyız. Düzce hızlıca bir cazibe merkezi haline geliyor. Hem turizm bölgeleriyle, hem de sanayisi ile bir cazibe merkezi haline geliyor. Hatta dün Sanayi Bakan Yardımcımız ile bir yerde tesadüfen görüştük. İnanılmaz bir sanayi talebi var Düzce’ye. Çünkü İstanbul dolduğu için, artık İstanbul taşınca lojistik ve ulaşım konusunda Düzce önemli bir konumda bulunduğu için ısrarla bize, ‘alan üretin, çok talep var, yatırımcılar Düzce’ye gelmek istiyorlar’ diye bu konuyu konuştuk” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI