Son günlerde yaptıkları açıklamalar Düzce’de ses getiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ümit Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Ömer Albayrak, Belediye Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu, İl Genel Meclisi Üyesi Çetin Sarıahmet ÖNCÜ TV’de Gazeteci Erol Tayhan’ın hazırlayıp sunduğu GÜNLÜK programına konuk oldu. Düzce’nin siyasi durumunun ve kurumlardaki çalışmaların anlatıldığı programda kentin gündeminde yer alan konular MHP penceresinden ele alındı.

Çok ses getirmek yerine icraatı tercih ediyoruz
MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, demoraksinin en büyük özelliği olan muhalefet olarak Düzce’de kaynakların doğru kullanılıp kullanılmadığına baktıklarını belirterek çok ses getirmek yerine icraata yönelik hareket etmeyi tercih ettiklerini söyledi.

Düzce’de gelecekte kent görüntüsü olmayacak
MHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Albayrak 15 yıldır Düzce’yi yöneten AK Parti’nin hizmetlerde aksamalar yaşattığına dikkat çekerek ilin gelecekte kent görüntüsü olacağını göremediklerini kaydetti.

Köylerin en büyük problemi su
İl Genel Meclisi Üyesi Çetin Sarıahmet, köylerin en büyük probleminin su olduğunu dile getirerek Düzce’nin yüzeysel su kullanarak hata yaptığını, sondaj suyunun kullanılmasının doğru olacağını bildirdi.

Yollar ahbap çavuş ilişkisine göre asfaltlanıyor
Sarıahmet köy yollarının asfaltlama çalışmasının ahbap-çavuş ilişkisine göre yapıldığını aktararak kim kimle samimiyse ona göre yapıldığını vurguladı.

Ortalık bit tarlasına dönmüş
Konuklar, Kültür Mahallesinde bulunan alışveriş merkezinin arkasında İl Özel İdaresi ve maliyeye ait arazinin ticari alan olarak gözükmesine karşılık imar değişikliği yapılarak 3 şahıs arazisiyle yer değiştirildiği iddia edilen bölgenin durumu hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. İl Başkanı Yılmaz, Kuyumcuzade Bulvarı üzerinde parseli bulunan 3 şahıs arazisinin yeri takas yapıldıktan sonra İstanbul Caddesine alındığını paylaşarak “Durumdan kötü kokular geliyor. Ortalık bit tarlasına dönmüş durumda. Düzce’yi ve Düzceliyi düşündükleri yok. Olay sessiz kalınabilecek bir olay değil. Adli süreci takip edeceğiz.” Dedi.

Tozan tanıdığı vasıtasıyla genel sekreter oldu
İzleyici sorusu üzerine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan hakkında açıklamalarda bulunan Sarıahmet, Tozan ve İl Genel Meclis Başkanı Dursun Çakır arasında siyasi mücadele olduğunu aktararak, “İktidardaki tanıdıkları vasıtasıyla bir yerlere geliyorlar. Tanıdığa hesap vermek zorunda aklıyorlar.  Tozan tanıdığı vasıtasıyla geldi. Başka şekilde gelemezdi.” Diye konuştu.

Belediye meclisinde demokrasi ayıbı yaşandı
Belediye Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu, Düzce Belediyesi’ne ilişkin ses getirecek bilgiler vererek önemli sözler sarf etti. Katırcıoğlu, son günlerde kamuoyunu meşgul eden belediye şirketlerine ait iki şirketin sermaye artırım talebiyle ilgili mecliste yaşananları değerlendirdi ve talebin altında yatan nedene dair çarpıcı bir iddiada bulundu. Katırcıoğlu, “Belediyede doğrau bir şey yapılmıyor. Mecliste demokrasi ayıbı yaşandı. AK Partililer muhalefeti susturmaya ileri demokrasi diyorlar. Meclis toplantısında AK Partili meclis üyelerinin bilmediklerini söylemem Başkan Mehmet Keleş’i rahatsız etti. Şirketlerde kamuoyunun takdir etmeyeceği konular var. Şirketlerin irdelenmesine izin verilmiyor.” Şeklinde konuştu.

Belediye şirketlerinde eş dost akraba çalışıyor
Şirketlerin borçlarından dolayı neden iş yapamadığına ilişkin bilgi veren Katırcıoğlu, her iki şirkette çalışan ve yönetim kurulu üyelerinin mali durumları ile statüleri için önemli iddialarda bulundu. “Şirketlerde belediye meclis üyesi,  AK Parti yönetiminde ve eş, dost akrabalar çalışıyor. Şirketlerin yönetiminde Düzce’ye adım atmayan isimler var. İntaş genel müdürü Kenan Gökmen 10 bin 705 lira, Yeypaş genel müdürü Selahattin Sert 9 bin 300 lira maaş alıyor. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sebahat Uçar, İntaş’ta hem çalışan hem de yönetim kurulu üyesi maaşı alıyor. Şirket yönetim kurulu üyeleri belediye başkan yardımcıları ve bazı birim müdürlerinden oluşuyor. AK Parti Düzce eski il başkanı Saim Tut, Karabük eski belediye başkanı Hüseyin Eser yönetim kurulu üyelerinden birkaçıdır.

Minibüsçü ve taksici esnafının kafası koparılıyor
Katırcıoğlu, şirketlerin sermaye artırımı talebinin perde arkası için çarpıcı ifadeler kullandı. “ Minibüsçü ve taksici esnafının kafası koparılarak para toplandı. Toplanan rezerv parayı bir yere aktarıp buharlaştırma çabası var. Sermaye artırımının altında bu paralar var. Paraları şirketlere aktarmaya çalışıyorlar. Ayrıca ihalelerin İntaş’a kalması için şartnamelere adrese teslim yapılabilmesine yönelik özel maddeler konuyor. İhaleler maliyetinin 3-4 katına şirkete kalıyor.”

Belediyenin beyin ölümü gerçekleşti
Sermaye artırımının vicdanlarda red oyu aldığını ekleyen Katırcıoğlu meclisten geçen kredi onaylarıyla belediyenin beyin ölümünün gerçekleştiği söyledi. İl Başkanı Ümit Yılmaz ise S plaka için belediyeye ödeme yapan esnafın belediyeden 21 milyon lira alacağı bulunduğunu ifade ederek esnafa geç olmadan parasını almaları çağrısında bulundu.

Katlı pazaryerine 26 milyon 600 bin lira harcanacak
Belediyenin katlı pazaryeri için 10 yıllığına kiraladığı YİMPAŞ binasına 21 milyon 600 bin lira kira ödeyeceğini ayrıca 5 milyon liraya yakın düzenleme çalışması için para harcanacağı ifade edildi.

Konuralp çeşmesi ve iki aslan heykeline 3 milyon lira
Düzce Belediyesinin yeni bir saat kulesi faciasına imza atacağına ifade eden Katırcıoğlu, 15 Temmuz Şehitler Parkına 1 milyon 600 bin lira yapılacak olan Konuralp Çeşmesi’nin ile iki adet aslan heykeliyle birlikte 3 milyon liraya mal olacağını açıkladı. Katırcıoğlu aynı projelerin maksimum 600 bin lira maliyetle yapılabileceğini sözlerine ekledi.