Türk siyasal hayatına, sağ ve sol çizginin dışında "Milli Görüş" kavramını taşıyarak İslam dünyasında siyasi bir uyanışa vesile olan merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının 9. sene-i devriyesine yaklaşılırken, Milli Görüş hareketinin kurucu liderinin adının Düzce’de yaşatılması için harekete geçildi. Çilimli Belediyesi’nin Milli Görüş kökenli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz ile yine geçmişte Milli Görüş belediyeciliğini Düzce’de icraatlarıyla gösteren Hüdaver Gösterişli Öncü Haber’e özel konuştu.



"Yaşanabilir bir Türkiye", "Yeniden büyük Türkiye" ve "Yeni bir dünya" idealleriyle Türk siyasetine yeni bir anlayış getiren Erbakan’ın adının yaşatılması için taleplerini bu kez katıldığı bir programda bizzat yerel yöneticilere ileten Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’a yaptığı açıklamada şunları kaydetti:



Mertol: Düzce’nin en güzel yerine bir isim istiyoruz

“Başkanlardan bir talebimiz var. Profesör Dr. Necmettin Erbakan hocamızın anısını Çilimli’de ve Düzce’nin en güzel yerine bir isim istiyoruz. Muhsin başkanın bir sözü vardı unuttu. Bugün yine hatırlattık. Bunun takipçisiyiz sizde takipçisi olun. Sayın belediye başkan yardımcımız Hüdaver abimiz Düzce Belediyesi’ndeki Milli Görüşü temsil eden başkan yardımcısı olarak ondanda istiyorum. İki tane adres veriyorum. Adreste belli ya üniversite yolu ya da terminale açılan yeni yolun üzerine Prof. Dr. Necmettin Erbakan adı verilsin istiyoruz. Biz diğer siyasi parti il başkanlarıyla konuyu da görüştük. Bu konuda mutabıkız birçok yeri farklı yerel başkan isimleri verilebilir. Alparslan Türkeş’in ismi verildi Erbakan hocamızın da verilebilir. Bu konunun takipçisi olacağız.”



Gösterişli: Güzel bir ana cadde üzerinde ismini yaşatacağız”

Bunun üzerine Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli ise şu ifadeleri kullandı:
“Erbakan hocamızı rahmetle anıyoruz. Türkiye ve Düzce siyasetine hizmette bütün İslam aleminin liderliğini yapmıştır. 40 sene bu insanlar için 7/24 uymadan hizmet etmiştir. Allah bin kere razı olsun. Bize düşünde ona yakışır şekilde görsel olarak ta onun hatırasını, saygıyı hürmeti arttıracak güzel bir ana cadde üzerinde veya park ona yakışır şekilde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Belediye meclis üyesi olarak teklif edeceğiz. Biz bu konuda sayın başkanımızda aynı şekilde aramızdaki görüşmelerde  bu konunun oluşmasını bekliyoruz. İlk fırsatta bunu hayata geçireceğiz. Zaten programımızda böyle bir çalışma var. 2020 senesi atılım yılımız olacak.  Hayata geçecek bir sürü projelerimiz var. Bu sene içerisinde olacak.”



Yavuz: Ben de söz veriyorum

Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz da “Ben de söz veriyorum rahmetli Erbakan hocamızın adının Çilimli’de yaşatılması için çalışmalarımızı yapacağız.” dedi.