Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 49’uncusu düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’nda,
Türkiye’nin 23 ilinden gelen mahalle ve köy muhtarı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda bir araya geldi.
 
Burada muhtarlara hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mahalle ve köy halkı üzerinde devletin gözü-kulağı, eli-kolu; mahalle ve köy halkının da devlet nezdindeki temsilcisi olan muhtarlarla daha yapacak çok işlerinin olduğunu söyledi.
 
“Halkın gönlüne giremeyen halkın huzuruna da çıkamaz”

Ana muhalefet partisi liderinin 24 Haziran seçimlerinde, partisinin genel başkanı olduğu hâlde cumhurbaşkanı adayı olmadığını ve kendisinin karşısına çıkmadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu mesele siyaseti anlama meselesidir, halkıyla diyalog kurma meselesidir. Halkının gönlüne girme meselesidir. Halkın gönlüne giremeyen halkın huzuruna da çıkamaz” değerlendirmesinde bulundu.
 
"Mahallelerinizde mağdurlar varsa, onların temel ihtiyaçlarını karşılayın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara hitaben konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnsanına sahip çıkmayan devlet, tıpkı Türkiye’nin geçmişindeki kimi dönemlerde olduğu gibi, sadece bir avuç elite hizmet eder hâle gelmiş demektir. Hâlbuki bizim devletimiz 81 milyon vatandaşımızın, onlarla birlikte ülkemize sığınmış 4 milyonun üzerindeki mazlumun tamamını kucaklamalı, tamamına temel hizmetleri götürmelidir. Aksi hâlde Cumhurbaşkanı olarak ben yastığa huzur içinde başımı koyamam. Sizlerin de, şayet mahallelerinizde mazlumlar ve mağdurlar varsa, onların temel ihtiyaçlarını karşılamadan, huzurla yastığınıza başınızı koyamamanız lazım.”
 
"Hamdolsun, devletimizin de, milletimizin de imkânları, tüm garipleri kucaklayacak kadar geniştir"

Hz. Mevlana’nın ‘dert insana yol gösterir’ sözünü hatırlatarak, “Bizler de dertli olacağız ki, ne yapacağımızı, nasıl yapacağımızı, ne zaman yapacağımızı bilelim. Hamdolsun, devletimizin de, milletimizin de imkânları, tüm garipleri kucaklayacak kadar geniştir.” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde de milletin dertleriyle dertlenmeye, gece gündüz çalışmaya, üretmeye, hizmet etmeye devam edeceklerini vurguladı.
 
Konuşmasının sonunda ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini, 31 Mart seçimlerinde yeniden aday olacak muhtara başarılar dileyerek tamamladı.

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ