Düzce Belediyesi tarafından halk ekmek satışı yapılacak büfelerin belirlenen alanlara yerleştirilmesi sonrası ekmek satışının ne zaman başlayacağı ve fiyatın kaç lira olacağı merak konusu olmuştu. Modern Sanayi Sitesi alanı için düzenlenen devir teslim imza töreninde Öncü Haber muhabirinin bu konudaki sorusunu yanıtlayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Fırıncılar Odası’nın koordinasyonunda 56 fırının kooperatifleşmek için çalışmalara başladığını açıkladı. Kısa zaman içinde sabah ve akşam olmak üzere büfelerde ilk etapta günlük 10 bin ekmeğin satılacağını açıklayan Özlü, fiyatın ise 3 TL olarak belirlendiğini duyurdu.

Halk ekmek satışı için Düzce Belediyesi’ne sık sık iş birliği çağrısı yapan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Başkan Özlü’nün açıklamalarını Öncü Haber’e değerlendirdi.

Başkan Özlü’nün halk ekmek fiyatını 3 TL olarak açıkladığını anımsatan İl Başkanı Er, “Biz yine ‘İstanbul halkı halk ekmeği 2 TL’den yiyor ise Düzceli de yiyebilmelidir.’ görüşümüzün arkasındayız. Bu doğrultuda Düzce Belediyesi’ne destek olmaya da hazırız. Kooperatif kurulup günlük 10 bin ekmek satışı yönündeki kararı biz zaten 2 yıldır sürekli dillendiriyorduk. Son yaptığımız açıklamada da ‘Hadi sayın başkan büfeler boş kalmasın, biz de destek olalım Düzceli ekmeği 2 liradan yesin.’ dedik. Bu girişimlerimizin nihayet karşılık bulması sevindirici. Bu noktada kim hakkımızı verir, kim vermez bilmeyiz ama tekrar altını çiziyoruz ‘Ekmeğin siyaseti olmaz.’ Düzce’ye ve Düzceliler’e beraber hizmet etmeye her zaman varız.” dedi.