AK Parti Akçakoca İlçe Teşkilatı’nda Yönetim Kurulu Yedek Üyesi olan ilçenin tanınmış simalarından Murat Yanmaz, İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu’nun oluru ile alkol kullandığı gerekçe gösterilerek partiden kesin ihraç istemi ile disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

“Açıklanan fındık fiyatları yüzünden çok tepki aldık”

Son günlerde sosyal medya hesabı üzerinden AK Parti’nin fındık politikaları, mülteci sorunu ve kendisini durduran trafik polislerine hakaret eden AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’a yönelik sert ifadelerle gündeme gelen Yanmaz, Öncü Haber muhabirine yaptığı açıklamada, “Önce benim istifamı istediler. Ben istifa etmeyince, böyle bir karar alınmış. Ancak e-devletten baktığım zaman, hala parti üyeliğim duruyor. Özellikle fındık fiyatları konusunda, Akçakocalı üreticilerden çok yoğun tepki aldık. Fındık üreticilerinin beklentisi 30-35 TL idi. Birde çıkmış AK Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu, açıklanan fındık fiyatlarının makul olduğunu açıklayarak, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Bu fındık üreticilerinin daha da çok tepkisine yol açtı.” diye konuştu.

“Adaletiniz batsın, ben alkol kullanmıyorum”

Yanmaz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ise, kendisinin kesinlikle alkol ve sigara kullanmadığını belirterek, Esvet Sarıoğlu’nun başkanlığındaki AK Parti İlçe Teşkilatı’na ağır eleştirilerde bulundu.

Yanmaz, paylaşımında, “Adaletiniz batsın. AK Parti Akçakoca İlçe Teşkilatı fındık politikası, mülteci konularını ve AK Parti Mersin Milletvekilini ağır eleştiri yaptığımdan dolayı, beni ihraç etmeye kalkmıştır. Mazeret olarak da alkol kullandığımı ileri sürmüştür. Ben her testi yaptırmaya hazırım. Ben alkol kullanmam, ama sizin kafa hapı kullandığınız belli. Yalanlarınıza ortak olamam kusura bakmayın. AK Parti doğru kişilerin elinde olmalı. Asıl Reis’e zarar veren, siz ve yanlış politikalarınızdır. AK Parti Akçakoca yalancıların elinde, Reis bunları acil partiden çıkar.” ifadelerini kullandı.

Sarıoğlu: Biz kendisini disipline sevk etmedik, kendisi istifa etti

Konu ile ilgili bir açıklama yapan AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu ise Yanmaz’ın kesin ihraç sebebi ile disipline sevk edilmediğini ve kendisinin istifa ettiğini belirtti.

Sarıoğlu, “AK Parti İlçe Teşkilatı olarak rutin toplantımızı dün akşam 20.00 saatlerinde ilçe teşkilat binamızda yaptık. İlçemiz ile alakalı birçok konuyu konuşup tartıştık. Yanı sıra yeni üyelerin kabulüne ve varsa istifa eden arkadaşların sebep ve sonuçları değerlendirildi. İki istifa vardı, bunlardan bir tanesi Murat Yanmaz arkadaşımızdı. Murat Yanmaz kardeşimiz, defalarca sosyal medya üzerinden alakasız paylaşımlar yapmış ve tarafımızca uyarılmıştır. Her seferinde paylaşımını kaldırıp, ‘pardon ben yanlış anladım, acele ettim’ deyip özür dilemiştir. Biz de anlayışla yaklaşarak, kendisini hiçbir zaman istifaya çağıran bir cümle dahi kurmadık, heyecanına verdik. Ancak kendisi bizzat şahsıma, 6 Ağustos tarihinde WhatsApp üzerinden yazarak sessizce ayrılmak istediğini beyan etmiştir. Biz de bu talebine göre, konuyu toplantı gündeminde tartışarak istifasını kabul ettik. Fındık ile alakalı yapmış olduğu paylaşım, zaten bu tarihten sonradır. Kısacası istifa etmek isteyen birini, teşkilatta tutmamız beklenemez. Bu sebeple artık Murat Yanmaz AK Parti yedek yönetim kurulu üyemiz değildir. Bu olay Parti̇ içi bir olay olup, açıklama yapma gereği duymamız; tamamen bazı yayın organlarında paylaşılan alakasız bilgi kirliliğidir.” açıklamasında bulundu.

HABER: Savaş ARI