Adalet ve Kalkınma Partisi 12. kuruluş yıldönümünü kutluyor. 14 Ağustos 2001 tarihinde Türk siyasal hayatında yerini alan AK Parti, kuruluşunun 12. yılı nedeniyle tüm illerde sade, şaşaadan uzak programlar düzenleyecek. Bu çerçevede 81 ilde il başkanlıkları, milletvekilleri ve partilerin katılacağı basın toplantısı düzenleyerek AK Parti’nin kuruluşunun 12. yıldönümü ile ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

Öte yandan 14 Ağustos 2001 yılında Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulan ve yapılan ilk genel seçimde de tek başına iktidar olan AK Parti, önümüzdeki seçimlerde oylarını arttırarak yoluna devam etmek istiyor.

Yerel seçim hazırlıklarına hız veren AK Parti'de bazı adaylar kısa zamanda açıklanacak. Parti kaynaklarından alınan bilgilere göre, 30 büyükşehir ve diğer il ve ilçe merkezleri olmak üzere 81 ilde anket çalışması yapan AK Parti mevcut başkanlarının performansını ölçtü. Yapılan anket çalışmalarından çıkan sonuçların 20 Ağustos Salı günü düzenlenecek olan İl Başkanları Toplantısı'nda Başbakan Erdoğan'a sunulması bekleniyor. Düzenlenen anket çalışmasıyla ayrıca vatandaşa "Büyükşehir belediye başkanı, il belediye başkanı, ilçe belediye başkanı olarak kimi görmek istiyorsunuz?" soruları yöneltildi. Alınan cevaplar ise adayların belirlenmesinde önemli bir kriter olarak kabul edilecek.

 

Haber: S. KAŞKIR