Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desteci, BBP Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Bayram Bilgin’in vefat eden babasının cenaze törenine katılmak üzere bugün Düzce’nin Cumayeri ilçesine geldi. Cenaze namazının ardından, Düzce’de bir otele gelen Desteci, burada partililer ile buluştu. BBP Düzce İl Başkanı Onur Çelik’ten Düzce’deki çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ardından kameraların karşısına geçen Desteci’nin hedefinde, HDP, CHP ve Millet İttifakı içinde yer alan siyasi partiler vardı. HDP’nin PKK’nın siyasi uzantısı olduğunu belirten Desteci, Millet İttifakının ise HDP ile görüşmelere devam ettiğini ifade etti.

“HDP legal görünümlü, illegal bir siyasi parti”

HDP’nin legal görünümlü illegal bir siyasi yapı olduğunun altını çizen Desteci, 7 40 – “Tabii öncelikle şunu ifade edeyim ki, HDP legal görünümlü illegal bir siyasi yapıdır. Kesinlikle legal ve meşru bir siyasi parti değildir ve şu anda hakkında kapatma davası sürmektedir. Bize göre, öyle ince eleyip sık dokunulacak bir şey de yoktur. Her şey ayan beyan ortadadır. HDP’nin PKK’nın siyasi uzantısı olduğu, PKK tarafından kurdurulduğu, bütün yöneticilerinin, milletvekili listelerinin, belediye başkanlarının PKK tarafından, Kandil veya İmralı tarafından belirlendiği apaçık ortadır ve PKK’ya hiçbir zaman terör örgütü dememiştir. Tam tersine hep içli dışlı olmuşlardır. Bütün organizasyonlarını, toplantılarını, faaliyetlerini PKK ile birlikte, Kandil ile birlikte yapmışlardır ve bunu da inkâr etmemektedirler. Açık ve aleni olarak sırtlarını PKK’ya, PYD’ye, dayadıklarını söylemektedirler. İşte en son mecliste görüşülüp hakkında fezleke ile dokunulmazlığı kaldırılan, öldürülen bir teröristle ilişkileri ortaya çıkan, sözde Milletvekili Semra Güzel meydan okuyordu kürsülerden. Meclise, millete ve devlete meydan okuyordu. Ama ne oldu? Hakkında yakalama kararı çıkartılınca, kılıktan kılığa girmiş, peruk takmış, gözlük takmış, maske takmış, fare gibi kaçmaya çalışıyor. Ama devlet enseledi” diye konuştu

“Millet İttifakı HDP ile ilişkilerini sürdürüyor”

Millet İttifakının HDP ile ilişkilerine devam ettiğini kaydeden Desteci, “Maalesef CHP ve CHP ile birlikte Millet İttifakını oluşturan partiler, 6’lı masada oturan partiler, sırf HDP’nin tabanının oyunu alabilmek adına HDP ile birlikte ilişkilerini sürdürmektedirler. Her ne kadar HDP fiili olarak, resmi olarak masada oturmasa da ittifak veya 6’lı masanın bir üyesi olarak deklare edilmemiş de olsa, o masanın, o ittifakın bir parçası olduğu çok açıktır. Aday belirleme konusunda da fikir beyan etmektedirler. Onların olmaz dediği adayların, biliyorsunuz adaylıkları gündemden düşmüştür. Eskiden milliyetçi gibi birtakım vasıflara sahip olan adayların adaylıkları gündemden düşmüştür” şeklinde konuştu.

“PKK’nın siyasi uzantısı HDP, bu ittifakın neresinde?”

‘PKK’nın siyasi uzantısı HDP, bu ittifakın neresinde?’ diye soran Desteci, “Gürsel Tekin’in açıklamasından önce, Sayın Kılıçdaroğlu televizyon ekranlarında, çıktığı canlı yayınlarda HDP ile görüştüklerini ve görüşmeye devam edeceklerini bildirmiştir. HDP ile de seçimin Cumhurbaşkanlığı ayağında iş birliği yapacaklardır. Milletvekilliği ayağında ise, halkın tepkisinden çekindikleri için başka partilerle ittifak yaptık diyerek, onu geçiştirmektedirler. CHP’nin ve millet ittifakının, yani 6’lı masanın HDP ile iş birliği ve görüşmesi çok açıktır. Şimdi biz daha önce defaten sorduk ve dedik ki; ‘PKK’nın siyasi uzantısı HDP bu ittifakın neresinde?’ ‘Görüşüyoruz’ dediler, çekinmediler.  Peki bunlar; CHP ‘görüşüyoruz’ dediğinde 6’lı masanın diğer 5’inden bir tepki geldi mi? Hayır gelmedi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, kendisine sorulan bir soruya, HDP’nin de hükümette yer alacağını ve HDP’ye Bakanlık verilebileceğini söyledi. ‘Bunu da açıkça söylüyorum’ dedi. Dolayısıyla milletimizin bunu görmesi lazım. Biz başından itibaren söylüyorduk; Millet İttifakı HDP ile ittifak halindedir. Yerel seçimlerde de bunu somut bir şekilde yapmışlardı ve önümüzdeki seçimlerde de bunu hazırlıklarını yapmaktadırlar ve HDP de bir şey almadan bunları desteklemeyeceğini söylemiştir. Alacakları şey nedir? Bakanlıktır, Allah muhafaza etsin eğer ellerine bir fırsat geçerse, kayyum atanan belediyeleri tekrar HDP’ye devridir. O zaman o bölge, hele ki düşünün CHP’nin başında olduğu bir Millet İttifakında, yani çözüm sürecinden daha berbat bir durum olur” ifadelerine yer verdi.

“Mültecileri ülkelerine geri göndereceğiz”

Son olarak mülteci sorununa değinen Desteci, bu konuda parti olarak çalışma yürüttüklerini söyledi. Mültecilerin hepsini Türk töresi ve Müslümanlığa yakışır şekilde ülkelerine geri göndereceklerini dile getiren Desteci, “Mülteciler konusunda partimiz çalışıyor. İçişleri Bakanlığımızın ve devlet adamlarının açıkladığı 4 milyonun üzerinde mülteci var, geçici sığınmacı var Türkiye’de. Tabii bunların 1 milyona yakını memleketlerine döndü. İnşallah Suriye’deki yeni operasyonlar, yeni yerleşim yerlerinin kurulmasıyla 1 milyonu daha dönecek. Ama nihayetinde, Büyük Birlik Partisi olarak bizim görüşümüz elbette ki, bu mültecilerin tamamının geldikleri memleketlerine dönüşünü temin etmektir. Tabii biz bunu, BBP olarak hem Türk kimliğimize, hem İslam inancımıza, hem de insan olmanın onuruna ve ahlakına yakışır yöntemlerle göndereceğiz. Türk ve Müslüman olan birisi mültecileri Stalin’in yöntemleri ile geri gönderemez. Stalin’in yöntemleri ile gönderen bir kişi, Türk Milliyetçisi ve Türk İslam Ülkücüsü olamaz. Dolayısıyla insansak, insan onurunu önceleyeceğiz. Büyük Birlik Partisi’ne milletimiz fırsat verirse, Türkiye’deki mültecilerin tamamını Suriye başta olmak üzere neren gelmişlerse, oralara tekrar insani bir şekilde geriye göndereceğiz.” açıklamalarında bulundu.