Kendisini bir Akçakoca sevdalısı olarak gören ve hiçbir dönem Akçakoca için üzerine düşen görevi yapmaktan kaçınmadığını ifade eden İbrahim Şaşmaz, Akçakoca'nın gelişmesi için çok şey yaptığını söyledi. Şaşmaz konuşmalarına şu şekilde devam etti:

“Şu anda açılan birçok yolun ve caddenin hatta bazı yeşil alanların bağışlayıcısıyım. Bu bağışlardan bir kuruş talebim olmadı. Akçakoca’ya feda olsun. Değirmen Ağzı Çevre yolu çıkışında yolun açılması için oldukça değerli bir arsayı yola verdim, Bunun yanı sıra canlı balıktan mahalle bağlantısını ve bu caddeye açılan sokakların kiminin yarısını kiminin tamamını bağış yaptım. Şimdi bunları neden söylüyorsun diyeceksiniz. Vermekle bağışlamakla olmadığını gördüm. Bizzat işin başında olmak yani kaptan köşkünde bulunmak gerektiğini anladım ve Akçakoca’nın yönetimine talip oldum. Bu kararı alırken değerli dostlarımla ,beni destekleyen çevrelerle fikir birliğine vardım ve Akçakoca’ya hizmet için yola çıktım”

Neden aday olduğunu ve neler yapılması konusunda açıklamalarını sürdüren Ak Parti başkan aday adayı Şaşmaz “Akçakoca’lılar ve özellikle gençler; gelecekte Akçakoca’mızın zenginlik ve fakirlikteki kaderini sizler yaşayacaksınız. Bilinçli ve amaçlı olmak zorundayız. İş yoksa para yok ,ekmek yok. Para yoksa ticaret yok ,ticaret yoksa zenginlik yok. “dedi. Şaşmaz yaptığı açıklamalarla Akçakoca başkanlığına aday olacağını dile getirmiş oldu.