Demokrat Parti’nin Türkiye genelinde kongre süreçleri Düzce’de başladı. Demokrat Parti İl Kongresi için Genel Merkezden Genel Başkan Başdanışmanı Murat Aydoğdu katıldı. Tek listeyle yapılan kongrede İl Başkanlığına Mithat Ceylan seçildi.

Aydoğdu: “İktidar ve muhalefet partilerinin liderleri ülkemizin gerçeklerini konuşmuyorlar”

Kongreye Divan başkanlığı yapan Genel Başkan Başdanışmanı Murat Aydoğdu, kongrenin siyasi konuşmalar bölümünde söz alarak hem iktidara hem de muhalafete yüklendi ve Demokrat Parti’nin tekrar ayağa kalmak zorunda olduğunu dile getirdi. “Demokrat Parti’yi tekrardan şaha kaldırmak için tekrardan layık olduğu yere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne  taşımak için Türkiye genelinde Demokrat Parti’nin kongre süreçleri başladı. İlk kongreyi de Düzce’de gerçekleştiriyoruz. Söylenecek çok söz var. Ülkenin ne duruma geldiğini üzülerek izliyoruz. Ankara’nın ve İstanbul’un kalbinde patlayan bombalar milletimizi derin üzüntülere boğmuştur. Maalesef iktidar ve muhalefet partilerinin liderleri ülkemizin gerçeklerini konuşmuyorlar. 3 tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin 3 tarafı düşmanlarla çevrili hale geldi. Düşününki iki tane oğlunuz var ve yönettiğiniz ülkedeki oğlunuzda yaşamıyor. Bunlar çok acı şeylerdir. Bizler Demokrat Parti olarak tekrar ayağı kalkmak zorundayız. Bunu başaracağımıza inanıyoruz. Belki bugün sayımız az olabilir ama güçlenerek layık olduğumuz yer olan Mecliste önümüzdeki seçimlerde yerimizi alacağız.”


“Muhtarlarla, öğretmenlerle toplantılar yapmakla olmuyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı’nda düzenliği resepsiyonlar üzerinden eleştirerek sözlerine devam eden Aydoğdu, “Bu ülkenin gündemi sadece bunlarmış gibi davranılıyor. Bu ülkenin gerçek bir gündemi vardır. 2 gün önce Çanakkale Zaferimizin yıldönümüydü. Geçmişte savaşlar sınırda yapılıyordu. Şimdi ise Ankara’nın göbeğinde bombalar patlatılıyor. Bir haftadır Ankara’da sokaklar bomboş bir haldedir. Çıkın vatandaşlara gerçekleri anlatın. Muhtarlarla, öğretmenlerle toplantılar yapmayın. Birde CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, TV’lerde PYD’nin terör örgütü olmadığını söylüyor. Bu ülkeyi böyle liderler yönetiyor. Onun için bu ülkenin Demokrat Parti’ye ihtiyacı var. Bu ülkeyi yönetecek kadrolar bugün buradadır.” ifadelerini kullandı.

“Hesabını soracağız”

Eleştirilerini iktidar partisi üzerinden sürdüren Aydoğdu, “İşlerine geldiği zaman Adnan Menderes, Turgut Özal diyorlar. İşlerine gelmediği zamanda 2002’den önce bu ülkede ne yapıyorlar. Biz bunların hesabını soracağız” dedi.

Büyük Kongre Delegeleri belli oldu

Demokrat Parti Düzce İl Yönetim Kurulu Listesi’nde Büyük Kongre Delegeleri olarak Ümit Özmen, Kahraman Biriktir, Dilaver Kambur, Vahit Özyurt, Ahmet Çekiç, İmdat Özcan ve Ayhan Hartlı seçildi.

Haber:Y.SEVER