Düzce İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Taşhan, Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’e karşı Merkez İlçe Başkanı Murat Baki Yılmaz ve MHP’li Çetin Sarı Ahmet’in tutumunu kabul etmediğini ifade ederek, görevinden istifa ettiğini duyurdu.


MHP’ il kongresine İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun daveti üzerine katılan Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’in kongrenin yapıldığı salondan kovulma olayının ardından, partiden istifa haberleri art arda gelmeye devam ediyor. MHP Düzce İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Taşhan, kongreye İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun daveti üzerine katılan Birol Şahin’e Merkez İlçe Başkanı Murat Baki Yılmaz ve partili Çetin Sarıahmet’in gösterdiği muameleye kayıtsız kalmadığını belirterek, partiden istifa ettiğini kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. 

“Partimden istifa ediyorum”
Taşhan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Kongre süreci ile başlayan İl Teşkilatı içerisindeki yanlışlıklar ve bilinçli şekilde yapılan ayrımcılıklar artarak devam etmiş ve hatta bu durum Kadın Kollarına da sirayet ettirilmeye de çalışılmıştır. Ayrımcılığın geldiği boyut il kadın kollarının hiçbir kongreye davet edilmemesi de göstermiştir.  Gelinen son noktada 08.11.2020 tarihinde il kongresinde Kaynaşlı İlçe Başkanına, İlçe yöneticilerine, İlçe seçilmişlerine ve delegelerine ayrımcı ve dışlayıcı bir üslupla yapılan hareketlerde cabası olmuştur. Yaklaşık 2 yıldır birlik ve beraberlik için işimden, ailemden, her türlü maddi manevi feragat ederek verdiğim hizmetlerin bir çırpıda zayi edilmesine izin vermem mümkün değildir. Bu sebeplerle İl Kadın Kolları Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.  Davam ve Partime olan sadakatim artarak devam edecektir” dedi.

Taşhan’ın sosyal medya hesabı üzerinden duyurduğu istifa paylaşımına, çok sayıda partilinin yorum ve beğeni ile destek vermesi, dikkatleri çekti.  
Haber: Savaş ARI