Milliyetçi hareket partisi il başkanı Kenan Ilgaz ile Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu arasındaki basın aracılığı ile yapılan sözlü tartışma televizyonumuzda yayınlanan “Son Nokta” programında bir kez daha gündeme geldi. Ilgaz “Kaşıkoğlu, Tayip Erdoğan'ın desteğini almadan kendi becerisi ile muhtar bile olamaz “ dedi. Kaşıkoğlu eğer kendisine çok güveniyorsa gelsin bağımsız aday olsun, elindeki Keleş ile ilgili dosyalarını açıklasın. Ama açıklayamaz, açıklarsa ucu geçtiğimiz dönem belediyede görevi yapan kendi adayları İsmail Bayram’a dokunur.” diyen Ilgaz Kaşıkoğlu'nu sert bir dille eleştirdi.

Kaşıkoğlu’nun 4 ile 5 TL civarındaki fındık parası manyak paradır lafına ise Ilgaz “Kendisinin aldığı Milletvekili maaşı manyak paradır. Çünkü onun performansına göre yata yata, hiçbir iş yapmadan alınan paradır bu.” ifadelerini kullandı.

Kaşıkoğlu'nun “Donunu tutamayan bürokratlarlar ile çalışmak zorunda kaldık.” sözünü de yorumlayan Ilgaz, “başarısızlıklarının nedenini bürokratlara yüklemesinler” şeklinde konuştu.

Belediye başkan adayları Ömer Küçük için millete borcu var dedikodularının çıkarılmasını da eleştiren Ilgaz, ”Küçük’ten alacağı olan varsa bana gelsin ben ödemeye hazırım.” ifadelerini yer verdi. Ilgaz, “Kaşıkoğlu, meclis başkanlığında bekleyen hakkındaki dosyalarının içeriğini açıklasın “şeklinde konuşup, “AKP’lilik güçlü bir lider çerçevesinde nema ile beslenen topluluktur.” diyerek sözlerini bitirdi