Gaflarıyla adından söz ettiren ve kadınlara yönelik kullandığı bazı sözler büyük tepkiye neden olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yine partisini rahatsız etti. Son olarak Bolu Belediye Meclisi’nde bir kadın meclis üyesine kullandığı ifadeler yüzünden CHP'nin MYK toplantısında, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesine karar verildi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından, bir süredir ortaya konulan tutum ve davranışlar genel merkezimiz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. Tanju Özcan bu kapsamda genel merkezimiz tarafından pek çok kez sözlü olarak uyarılmıştır. Ayrıca, bir kadın hemşehrisi ile ilgili anısını anlatırken kullandığı ifadeler nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş ve “uyarı” ile cezalandırılmıştır. Tanju Özcan’ın “uyarı” cezasının ardından, 16 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen Bolu Belediye Meclisi Toplantısında bir kadın belediye meclis üyesi ile girdiği diyalog, cinsiyetçi yorum ve sözleri Merkez Yönetim Kurulumuzun 13 Haziran 2022 tarihli toplantısında, kapsamlı olarak değerlendirilmiştir. Bu kapsamda; Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın parti sorumluluğu ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle, “kesin ihraç” istemiyle “tedbirli” olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir."

Özcan’dan ilk açıklama: Çizgim hiç değişmedi

Kararın ardından ilk açıklamayı sosyal medya üzerinden yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Ben siyaseti hiç kıvırmadan yaptım. Atatürkçü, bütün etnik kimlikleri kucaklayan bir Türk Milliyetçisi ve ülkesini çok seven bir anti-emperyalist olduğumu her fırsatta tekrarladım. Çizgim hiç değişmedi bundan sonra da değişmez. Cumhuriyet Halk Partisi’nin üvey değil, öz evladıyım.” dedi.

Ne olmuştu?

Öte yandan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 16 Mayıs'ta Belediye Meclisi'ndeki oylama sırasında el kaldıran üye Hacer Çınar'a "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor." sözleri toplumun birçok kesimi tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Meclis Üyesi Çınar, avukatı Fikret Çıracı aracılığıyla Bolu 1'inci Aile Mahkemesi’ne, Özcan'a karşı kendisine yönelik koruma kararı alınması için başvuruda bulunmuş, başvuruyu değerlendiren mahkeme, Çınar'ın "tedbir" talebini kabul ederek, koruma kararı almıştı.