24 Haziran 2018'de gerçekleşecek olan cumhurbaşkanı seçimi için, İYİ Parti lideriMeral Akşener, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek ve Adalet Partisi lideri Vecdet Öz, 100 bin imza ile aday olmak için başvuruda bulunmuştu. Adaylar için imza verme süresi 4 Mayıs'ta başlarken adaylar için son üç gün içine girildi. Cumhurbaşkanı adaylığı için gereken 100 bin imzayı şu ana kadar iki isim toplamış durumda.

9 Mayıs'ta sona erecek imza verme süreci öncesi toplanan imzalar sonucunda İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener 207 bin 17, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu 135 bin 722, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 44 bin 921, Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz ise 1253 oy topladı.

Bu sonuçlara göre İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu seçimlere girebilecekken diğer iki parti genel başkanı için kritik süreç devam ediyor. Düzce’de de hummalı bir şekilde imza toplama çalışmaları devam ederken ülke genelinde toplanan oylar sonucunda iki parti liderinin cumhurbaşkanlığı seçimlere girip giremeyeceği9 Mayıs gününden sonra netlik kazanacak.

Haber: M.AYDIN