Gümüşova ve Cumayeri belediyeleri hattında ‘Ören Köyü’ gerilimi artıyor. Geçmiş yıllarda Gümüşova ilçesine bağlı olan ve daha sonra Cumayeri ilçesi sınırlarına dahil edilen Ören Köyü, bağlı bulunduğu Cumayeri’nden fazla destek görmeyince, çareyi Gümüşova Belediyesi’nin kapısını çalmakta bulmuştu. Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan’la görüşen köy sakinleri susuzluk sorunu için gereken desteği almanın mutluluğunu yaşamıştı.

ÜNSAL GÜNDEME TAŞIDI, KOLOĞLU RAHATSIZ OLDU

Bu durumun Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal tarafından ‘Yorumlu-yorum’ programında detayları ile gündeme getirilmesi Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu’nu rahatsız etmiş ve Ünsal’ın değerlendirmeleri sonrası Cumayeri Belediyesi’nden “Cumayeri’nin Ören Köyü’nden geçen su hattı bulunmuyor.’ savunması gelmişti.

GÜMÜŞOVA BELEDİYESİ BU KEZ SESSİZ KALMADI

Tüm yaşananlara sadece seyirci kalan ve ne yaptığı yardımı ne de Cumayeri Belediyesi’nin saldırgan tutumuna cevap veren Gümüşova Belediyesi, Başkan Koloğlu’nun son sataşmasına sessiz kalmadı.

KOLOĞLU: BİR ŞEYLERİN HORTLATILMAYA ÇALIŞILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Kendi ilçesine bağlı bir köyü görmezden gelmekle suçlanan Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu katıldığı bir programda, konuyla ilgili şunları söyledi: “Köyler bizim bir parçamız. Cumayeri su vermemiş, Cumayeri Belediyesi’nin oradan geçen hattı yok ki nasıl verelim. Biz hat çeksek bile teknik olarak Ören’e su vermek mümkün değil. Ören köyü daha önce Gümüşova’ya bağlıydı sonradan Cumayeri'ne bağlandı. Bazen bir şeylerin hortlatılmaya çalışıldığını düşünmüyor da değilim. Sorunları birilerinin üzerine atıp, yapmıyormuş gibi bir durum yaratılması doğru değil.”

GÜMÜŞOVA BELEDİYESİ’NDEN BAŞKAN KOLOĞLU’NA 4 SORU

Gümüşova Belediyesi bu açıklamaya istinaden sosyal medya hesapları üzerinden Cumayeri Belediye Başkanı Koloğlu’na sorular yöneltti. Gümüşova Belediyesi tarafından maddeler haline sorulan sorular şu şekilde:

“Bu ifadeler üzerine Cumayeri Belediye Başkanı Sayın Mustafa Koloğlu’na soruyoruz:

  1. Ne hortlatılmak isteniyor?

2- Kim ya da kimler ne hortlatmak istiyor?

       3- Kimler sorunlarını kimlerin üzerine atmak istiyor?

       4- Kimler kimleri ne yapmıyormuş gibi durum yaratıyorlar?

Sormuş olduğumuz bu soruların net ve açık bir şekilde cevaplandırılmasını sayın başkandan bekliyoruz.”

VATANDAŞTAN GÜMÜŞOVA BELEDİYESİ’NE DESTEK: GEÇSİNLER GÜMÜŞOVA’YA ALSINLAR HİZMETİ

Öte yandan, Gümüşova Belediyesi resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan bu açıklamanın ardından, birçok sosyal medya kullanıcısı yorumlarıyla Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu’na tepki gösterdi.

İşte o yorumlar:

Hüseyin Oğuz: Bıraksınlar nerede istiyorlarsa orada kalsınlar... Gümüşovalı’nın hizmet kalitesi artar… Bu konuda başkanımızın da fazlasıyla yeterli olduğunu düşünüyorum… Başarılarınızın artarak devamını diler... Saygılar sunarım...

Emine Gültekin: Hizmet için gönüllü olunan bir makamdan, halka hitaben bu şekilde karşılıklı duyuru bildiri vb. karşılıklı çekişme gibi üslupla bu yazıyı kaleme dökmek. ( !) Ortadaki sorunları keşke iki başkan kafa kafaya verip halletse, bu şekilde halka yansıtmadan, ne güzel olurdu dimi? Yerel basına değil, ülke basınına bile çıkardınız örnek olarak.

Recep Altuntaş: Zamanında referandumla Cumayeri ilçesine geçtiler, şimdi de geçsinler Gümüşova’ya alsınlar hizmeti.

Hasan Koz: Ören köyü Cumayeri’nden yüksek olduğu için, oraya su spontane çıkamaz bu bir, ikincisi eğer su verilecekse bunun için köyün yüksek bir noktasına depo yapılması ve oraya basılacak suyun köy şebekesine verilmesi ki, bu çok masraflı olacaktır, işin en kolayı yine Gümüşova Belediyesi'nin kapısını çalmak olacak.