Boğaziçi Belediye Meclisi MHP’li Üyesi Ramazan Yıldız’ın haberi olmadan İYİ Parti’ye üye yapıldığı sözleri Düzce gündemine bomba gibi düşmüştü. İddiaya göre Yıldız, e-devlet’e girdiğinde bilgisi ve izni dışında 2021 yılında İYİ Parti’ye üye yapıldığını fark etti. Bir süredir İYİ Partiye geçmesi için kendisine teklif geldiğini ve geri çevrildiğini savunan Yıldız, İYİ Parti’den istifa ederek yeniden MHP’ye üye olduğunu söyleyip sürecin MHP İl Başkanlığı tarafından takip edildiğini açıklamıştı.

İYİ Parti’den belgeli yanıt

MHP’li Yıldız’ın ‘Habersiz üye yapıldım’ iddiasına İYİ Parti’den belgeli yanıt geldi. İYİ Parti Düzce Teşkilatı, Yıldız’ın partiye 2018 yılında üye olduğunu duyurarak 18 Ocak 2018’de düzenlenmiş olan imzalı ‘Üye Giriş Beyannamesi’ ile partiye verdiği kimlik fotokopisini paylaştı.

Eski İYİ Partili, yeni AK Partili Koç: Kimi üye yapacaklarını şaşırmış bunlar

Öncü Haber’de konuya ilişkin haberin altına yorum yapan İYİ Parti Boğaziçi Kurucu Belde Başkanı olan ve ardından istifa ederek AK Parti saflarına geçip Boğaziçi Belediye Meclisi Üyesi olan Akif Koç, “Ramazan Yıldız, davasındadır ve Cumhur İttifakı ile yola devam eder üye sayısı fazla olsun diye kimi üye yapacaklarını şaşırmış bunlar.” yorumu yaptı.

Çabukoğlu: Bizzat sen üye yapmışsın

Koç’un bu paylaşımına İYİ Parti Toplumsal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Talip Çabukoğlu’ndan ‘Sen üye yapmışsın’ çıkışı geldi. Çabukoğlu, “Akif Koç, 2018’de İYİ Parti Kurucu belde başkanıyken bizzat sen üye yapmışsın… Siyaset ciddiyet ister… Gerekli evrakları basınla paylaşıyoruz…” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti konuyu mahkemeye taşıyor

İYİ Parti üyesi olan birinin MHP’den nasıl belediye meclis üyesi olabildiğini sorgulayarak konuyu hukuka taşıyacaklarını belirten Çabukoğlu, “Sorgulanması gereken İyi Parti üyesiyken nasıl MHP meclis üyesi olmuştur? Hukuki süreci başlatıyoruz.” cümlelerine yer verdi.

‘Kim doğru söylüyor?’ tartışmasında MHP ne yapacak?

İYİ Parti, MHP ve AK Parti’nin peş peşe açıklamalarla dâhil olduğu konuya ilişkin tüm bu gelişmelerin ardından ‘Kim doğru söylüyor?’ tartışması başladı. Ramazan Yıldız’ın İYİ Parti üyesiyken MHP’den meclis üyesi olmasına ilişkin İYİ Parti ‘mahkeme’ kartını oynarken MHP’nin ne yapacağı merak ediliyor.