Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alarak gözlemlerini paylaşan Er, binanın belirli bir aşamaya geldiğini ifade etti. Binanın yapımında emeği geçen başta Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü olmak üzere tüm yetkililere teşekkür eden Er,  “Öncelikle şehrimize önemli bir değer katacağına inandığımız böylesi önemli bir eseri gerek bina gerek konsept olarak kentimize kazandıran tüm yetkililere, başta Belediye Başkanımız Sayın Dr. Faruk Özlü olmak üzere şükranlarımızı sunarız. Önce tadil edileceği bildirilen fakat daha sonra tadilat yerine yıkılıp yenisinin inşaatına başlanılan Düzce Kasrında, inşaat çalışmaları belli bir aşamaya gelmiş durumda. Binayı incelerken yeni atanan Beltur yönetiminin vizyoner izlerini görmek çok mümkün.  Önceki Beltur yönetimi döneminde bittiğini sandığımız ıslak zemin ve seramik bazlı bazı bölümlerin,  yeni yönetim kararı ile yenisinin yapılması için tekrardan söküldüğünü gördük” diye konuştu.

“Binayı ziyaret edince çalışmaların neden bu kadar uzun sürdüğünü anlamış olduk”

Bina inşa sürecinin neden bu kadar uzun olduğunu, yapılan çalışmaları yerinde gördükleri zaman daha iyi anladıklarının altını çizen Er, “Özetle var olan eski çelik yapı bina tadil ederken yıkılmış olup, akabinde yapılan yeni binanın da bazı bölümlerinin tekraren  kırılıp bir daha yapılmakta olduğunu düşünmemize sebep oldu. Binayı ziyaret edince bina inşa sürecinin neden bu kadar uzun sürdüğünü de daha iyi anlamış olduk. Manzarası, kullanılan malzeme kalitesi ve konsepti çerçevesinde bu muazzam eser ile tekrar gurur duyduk” şeklinde konuştu. 

“Tüm Düzceliler bu bina ile gurur duyacak”

Bina inşaatının tamamlanmasının ardından tüm Düzce halkının gurur duyacağını sözlerini ekleyen Er,  “Malum inşaatta zaman para demektir. Böylesi güzel bir binanın 1 yılı aşkın süredir süren inşaatının maliyeti ve yapılan kamusal masrafın geri dönüş süresinin Düzce Halkı ile paylaşılması halinde Düzcelilerin de kente marka değeri katacak olan bu eserle gurur duyacağını düşünmekteyiz. Sayın Başkanım Düzce Kasrının maliyeti ne kadar? Ve bu maliyeti, Düzce Kasrı ve Beltur, kaç yıl içerisinde biz Düzce Halkına geri ödeyecek? Bizlerle bu bilgileri paylaşmanız mümkün mü acaba ?” ifadelerini kullandı.

HABER: Savaş ARI