AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin’in Öncü Haber’e yaptığı özel açıklamalarda zaman zaman eleştirdiği İyi Parti’den Keskin’in değerlendirmelerine yanıt gecikmedi. İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, İl Başkanı Mustafa Keskin’in  yaptığı açıklamalara tek tek cevap verdi.

 “Sağlık ile alakalı yaptığımız eleştirilerin hiçbir noktasında sağlık çalışanları konu edilmemiştir”

İyi Parti’nin pandemi sürecinde yaptığı açıklamaların Düzce’ye zarar verdiğini söyleyen Keskin’e Er şöyle cevap verdi: “Düzce’de hala sağlık ile alakalı çözülmesi gereken konular vardır. Siz görmek istemeseniz de bu gerçek apaçık ortadadır ve bu gerçek sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde gösterdikleri başarıyı asla gölgelemez. Bizim sağlık ile alakalı yaptığımız açıklamalar ise bundan yaklaşık 5-6 ay öncesine ait olup pandemi süreci ile alakası yoktur. Ve en mühimi bizim Düzce’de sağlık ile alakalı yaptığımız eleştirilerin hiç bir noktasında sağlık çalışanları konu edilmemiştir. Onlara her daim şükran borçluyuz. Bizim eleştirimiz  “idarecilere’ olmuştur, lütfen ilgili metni dikkatlice okuyunuz. 6 ay öncesini bu güne taşıyarak ve konuyu sağlık çalışanlarına yönelik göstermeye çalışarak hoş olmayan tarzda bir siyaset yapıyorsunuz ve Halka yine ‘Yanlış” bilgi veriyorsunuz. Pandemi sürecinde sağlıkçılara verdiğimiz desteğin en büyük şahidi sağlıkçıların ta kendisidir. Sizin bugün alkışladığınız sağlık çalışanlarını biz o gün de alkışlıyor ve özlük hakları başta olmak üzere birçok konuda savunuyorduk.”

“Döviz ile alakalı yapmış olduğunuz açıklama eksiktir”

İyi Parti’nin de içinde bulunduğu Millet İttifakı’nın Türkiye’nin gelişmesini engellemeye çalıştığını öne süren Keskin’e Er şöyle cevap verdi: “Döviz ile alakalı yapmış olduğunuz açıklama eksiktir. Döviz artışını sadece spekülatif sebeplere bağlamanızın, döviz düşerken kahramanlık ve başarı türküleri söylemenizin halk nazarında hiçbir manası yoktur çünkü ekonomimiz iyi idare edilmemektedir.”

“Partimizin kiralık sosyal medya unsurları, sahte hesapları ve trolleri yoktur”

Keskin’in “İyi Parti’nin Düzce’deki yerel yöneticilerinin sosyal medya hesaplarına bakarsanız, bir kin, bir nefret var” açıklamalarına karşılık Er şunları söyledi: “Gelelim en önemli hususa. Sayın Başkan, İyi Parti Düzce Teşkilatı tüm ilçe ve beldeleri ile düşünce ve ifade özgürlüğüne çok önem veren bir teşkilattır. Partimizin kiralık sosyal medya unsurları, sahte hesapları ve trolleri yoktur. İnsanları karalamak, hakaret etmek gibi bir yola teşkilatımız hiç tevessül etmez. Bunun içindir ki teşkilatımız ekonomik, ticari, ahlaki ve sosyal her türlü skandaldan ve kavgadan uzak, huzur içerisinde çalışabilmektedir. Ben hiç bir parti üyeme bir yazı veya paylaşım yapma telkininde bulunmadığım gibi , karakteri yüksek hiçbir İyi Partili de kanaatlerini telkinler veya yönlendirmelerle yazıya dökmez. Sanırım bu noktada, yani insanların fikirlerini özgürce ama açık kimlikleri ile cesurca ve mertçe paylaşma noktasında, sizinle farklı kulvarlardayız ki bu da son derece doğaldır. İyi Partinin kurumsal sayfası ve İl Başkanı muhatabınızdır Sayın Başkan, lütfen ilgili paylaşımları ve açıklamaları doğru takip ediniz. Bu sizi insanlara “YALAN-YANLIŞ” bilgi vermenizden alıkoyacaktır. Hakikati bulacağınıza inanıyorum.

“İyi Parti bir cesurlar hareketidir, bizler düşündüğümüzü açık yüreklilikle söyleyen insanlarız”

Keskin’in “Derdimiz eksik olan bir noktada halka destek verebilmektir ki maske ile alakalı yaptığımız tek açıklama dağıtacağımız maske adedi ile alakalı olandır. Bu konuda şovu maske ile alakalı her gün görsel paylaşanlara atfetmeniz daha doğru olacaktır fikrindeyim. Bolu Belediyesi ile Düzce Belediyesi arasındaki maske konusu ile alakalı benim ve partimin kurumsal kimliğinin hiçbir açıklaması yoktur, yine halka ‘yalan ve yanlış’ bilgi veriyorsunuz. İyi Parti bir cesurlar hareketidir, bizler düşündüğümüzü açık yüreklilikle söyleyen insanlarız. Ben Düzce Belediyesi’nin AK Parti Bolu İl Başkanlığı’na maske vermesini de akabinde Tanju Bey’in tüm partilere maske dağıtacağını açıklamasını da yanlış, siyasi usule aykırı buluyorum. Benzeri açıklamayı, her iki tarafın da yaptığı hataları açıkça siz de ifade edebilir misiniz? Şahsıma ve partime yönelik yaptığınız açıklama tamamen yalan ve yanlışlar üzerine kurulu, en azından bu maske konusunda doğruyu ifade edebilir misiniz ?”

“Lütfen Düzce’nin asli sorunlarına geri dönünüz”

İyi Parti İl Başkanı Yunus Özay Er son olarak şunları kaydetti: “Sayın Başkan, siyasetin fiilen içerinde olan insanlar açıklamanız ile neyi amaçladığınızı kolaylıkla idrak edecektir ama ben ve partim halkın gerçek gündeminden uzak bu nevi açıklamalarla klasik siyasetin karanlık bataklıklarına girmeme konusunda kararlıyız. Bu zor günlerde siyaset yapan, halkın sorunlarını gündeme getiren insanlara da tahammül gösteremeyip siyaset yapmakla suçlayan sizsiniz. Siyaset artık kabuk değiştirmektedir. Klasik siyasi söylemlerden sıyrılıp yalan yanlış ifadelerden uzaklaşmanızın faydalı olacağı kanaatindeyim.  Yapacak az işi olanın, söyleyecek çok lafı olur derler Sayın Başkan; lütfen Düzce’nin asli sorunlarına geri dönünüz. Takdir Düzce halkınındır.”