Düzce Belediyesi tarafından Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere Ramazan Kolisi ihalesi düzenlenmişti. İhaleyi gıda sektöründe faaliyet gösteren İnter Grup kazanırken, alımı yapılan Ramazan kolileri, geride bıraktığımız ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Bu konuyu Düzce Belediyesi Nisan Ayı toplantıları birinci birleşimin İYİ Partili Meclis Üyeleri gündeme taşıyarak,  ilk ihalede 4 bin adet olarak çıkılan erzak kolisi alım ihalesinin iptal edilip, ikinci ihalede alımın 2 bin 900 adet olarak güncellenmesini ve ihalenin usule uygun olup olmadığını sorguladı.

"İhale usulüne uygun yapıldı"

Konu ile ilgili Düzce Belediyesi tarafından yapılan açıklamanın ardından, İnter Grup’tan da bir açıklama geldi. Firma tarafından yapılan açıklamada ihalenin usulüne uygun olarak yapıldığı kaydedilerek, şu bilgilere yer verildi:

“Şirketimiz bu yıl Düzce Belediyesinin EKAP’tan (Elektronik Kamu Alımları Platformu) yapmış olduğu Ramazan erzak ihalesini usulüne uygun olarak kazanmış ve 1 hafta gibi kısa bir süre içerisinde erzak kolilerini eksiksiz bir şekilde teslim etmiştir. Düzce belediyesi denetçilerinin yapmış olduğu incelemede kamuya sunulan açıklamada herhangi bir usulsüzlük olmadığı tespit ve teyit edilmiştir. Buna rağmen bu ihale siyaset malzemesi olarak kullanılmış, İYİ Parti meclis üyesinin nisan ayında yapılan ihale ile ilgili yaptığı meclis konuşmasını sosyal medya platformunda izledik ve yazılı medyada yapılan haberleri takip ettik. Meclis üyesi konuşmasında şirketimiz, şirketimizin yöneticisi ve Düzce’de bulunan diğer esnaf arkadaşlar hakkında maddi gerçeklikle hiçbir şekilde bağdaşmayan cümlelere yer verilmiştir.  Bir önceki yıl ihaleyi eski İhya gıda, şimdiki adıyla Düzce Toptan Ali İhsan Ender Bey’in bulunduğu firma almıştı. Bu yıl yapılan ihale tüm ülke geneli herkesin girebildiği EKAP’tan ( Elektronik Kamu Alımları Platformu) duyuruldu ve geçen yıl ihaleyi alan firma ile birlikte iki firma katıldık. İhale de geçerli teklif bizim teklifimizdi fakat ihale, teklifin fiyat araştırmasının üstünde kalması nedeniyle iptal oldu. 1 hafta sonra tekrar ihale oldu ve koli miktarı 4000 koliden 2bin 900 koliye düşürüldü, ihalede yine şartlara uyan geçerli teklif bizim teklifimizdi. Düzce Belediyesi ile sözleşme imzalayıp 1 hafta içinde ihaleye konu erzak kolilerini teslim ettik. İYİ parti meclis üyesi konuşmasını yaptığı gün, ‘’ erzakı teslim edebilecekler mi takip ediyoruz dediğinde biz tüm kolileri 1 gün önce teslim etmiştik.

"Kolileri gününde teslim ettik"

Erzak fiyatı ikinci firmanın fiyatından verildi iddiası da mesnetsizdir.  İkinci firmanın teklif zarfı açılmadı, ihale salonunda teklif zarfı açılmadan Düzce Toptan firması sahibi Ali İhsan Bey’e iade edildi. Zarf açılmadığından biz ve belediye ihale komisyonu orada olmasına rağmen ikinci firmanın teklifini bilemezken meclis üyesinin teklif edilen fiyatı açıklaması, teklifi kendisinin mi hazırladığı sorusunu? beraberinde getirmiştir. Şoktan, A101’den ürün toplandı denildi, bizce gayet normal ama tam öyle olmadı. Düzceli 5 firmadan Sakaryalı 2 firmadan bayiliğini yaptığımız kendi ürünlerimizden ve bir ulusal zincir marketten ürün aldık, hatta erzak zamanında teslim edilebilsin diye diğer esnafların da  araç, personel gibi destekleri ile sözün özü Düzceli dayanışması ile 3 günde tüm koliler yapılıp teslim edildi.

"Yasal hakkımızı kullanacağız"

Boş kolileri Düzce belediyesinden aldığımızı ve belediyenin ya da çalışanlarının bize kıyak geçtiği ima edilmiş. Sözleşme cuma imzalandı, ramazan Cumartesi günü başlayacaktı. Pazar gününe koli vermemiz lazımdı ve 2 günümüz vardı. Koli yetiştirmek için ramazanın ilk gününe Kolinin dışı Düzce Belediyesi baskılı koli yaptırmak imkânsızdı, bir miktar koli emanet aldık ve hazırladık, devamında tanesini 10 TL den baskılı kolimizi yaptırıp emanet aldığımız kolileri iade ettik. Mübarek bir ayda hayır için belediyenin çıkmış olduğu bu işte  meclis üyesinin konuşmasına şeytanların bağlandığı bir ayda diye başlayıp, şirketimizi, şirket çalışanımızı ve dost esnaf çevremizi karalamaya çalışması yine alakasız bir şekilde FETÖ ile bağdaştırarak ticari itibarımızı zedelemeye çalışması görevi ile bağdaşmamış, söylemleri ile halkı ve kamuoyunu yanıltmaya çalışmıştır. Inter Grup Firması olarak İYİ Partili Meclis Üyesinden ve diğer sorumlular hakkında insanları yanıltmak, iftira atmak terör örgütü ile ilişkilendirip şirket itibarını, ticaretini zedelemeye çalışması nedenleriyle hukuki yollara başvuracağımızı belirtmek isteriz.”