Türkiye’nin ilk imzacısı olduğu ve 2014’te yürürlüğe giren, Kamuoyunda "İstanbul Sözleşmesi" adıyla bilinen "Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi", Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye bakımından feshedildi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’den konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama geldi. Keşir, kadına karşı şiddetle mücadelenin kesintisiz şekilde süreceğinin altını çizdi.

“CEZA KANUNUNDA DEVRİM NİTELİĞİNDE DÜZENLEMELER YAPILDI”

Kadının güçlendirilmesine yönelik AK Parti hükümetleri döneminde atılan adımlara dikkat çeken Keşir, “2002 yılından bugüne, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti hükümetleri ile kadının güçlendirilmesi ve insanlık suçu olan şiddetle mücadele için Anayasa’dan TCK’ya kadar devrim niteliğinde düzenlemeler yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

“KADINA KARŞI ŞİDDETE SIFIR TOLERANS”

Kadına şiddetle mücadeleden hiçbir şekilde taviz verilmeyeceğinin altını çizen Keşir, “Sayın Cumhurbaşkanımızın hemen her fırsatta ifade ettiği gibi, sıfır tolerans ilkesiyle, kadına karşı şiddet ile mücadele kararlılıkla sürdürülecektir. Çünkü şiddet, bir insanlık suçudur.

“KADINI, AİLEYİ VE TOPLUMU GÜÇLENDİREN POLİTİKALARIMIZ SÜRECEK”

Medeniyetimizden aldığımız güçle, eğitimde fırsat eşitliği, istihdam, siyasal katılımda, kadını güçlendiren, ailenin çözüm üretim kapasitesini artıran ve toplumu güçlendiren politikalarımız “Güçlü Kadın Güçlü Türkiye” anlayışı ile devam edecektir” vurgusu yaptı.

HABER: Mehmet GÜNESEN