Yaşanan ekonomik kriz, fındık fiyatının hala açıklanmaması ve yerel seçimler konusunda açıklamalar gelmeye devam ediyor. Saadet Partisi Gençlik Kollarının Akçakoca’daki kampına katılmak için Düzce’den geçen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Cuma namazını Burhaniye Camisi’nde kıldı.

“İnşallah gerekli adımlar atılacak”
Cami çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplayan Karamollaoğlu, ilk olarak yaşanan ekonomik sıkıntıya değindi ve şu şekilde konuştu:

“Ülkemiz ve dünya sıkıntılı bir dönemden geçiyor. İnşallah bu dönemi huzur içinde, aklıselim şekilde geçirmeyi Allah nasip etsin. İnşallah bu sıkıntılar yaşanır ama gelir geçer. Ekonomide de bir takım sıkıntılar yaşanıyor. Hepimiz bunu yaşıyoruz. Bu sıkıntıların çözülmesi için de ekonominin sağlam temeller üzerine oturtulması gerekiyor. Dışarıdaki ülkeler bize karşı sempati duymazlar. Ellerinden gelse bizi bir kaşık suda boğarlar ama biz bütün kabahati onlara yükler üzerimize düşeni yerine getirmezsek doğru bir şey değil. Onun için ekonominin sağlam bir temele oturtulması gerekiyor. Bu da üretimden geçer. Yani ısrafın, boşa giden paranın tamamının üretime yönlendirilmesi gerekiyor. Hem tarım ve hayvancılıkta hem de sanayi ve teknolojide.  İnşallah bunlarda görülecek ve gerekli adımlar atılacak.”

“Buna acil bir tedbir alınması gerekiyor”
Düzce’de de üreticilerin merakla beklediği fındık fiyatı konusuna değinen Karamollaoğlu, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü:

“Tarımda maalesef hükümetin bir serbest pazar anlayışı var. Ancak bizim çiftçimiz, üreticimiz yeteri şekilde organize olmadığı için özellikle bazı bölgelerde hayati değer taşıyan fındık gibi ürünlere devletin itina etmesi gerekiyor. Aslında her ürün için bir politika belirlenmesi gerekir. Fındıkta böyle bir şey maalesef yapılmıyor. Bütün dünya fındığının yüzde 70’ini Türkiye üretiyor ama fiyatı başkaları belirliyor. Bunu anlamak da kabullenmek de mümkün değildir. Üreticimiz maalesef yeterince kazanamıyor. Buna acil bir tedbir alınması gerekiyor.”

“Çalışmalara cumartesi günü başlayacağız”
Son olarak yerel seçimlere değinen Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

“Ülkemizde maalesef ittifak konusu abartılıyor. Yerel seçimlerde ittifak olması söz konusu değildir. Bu doğru olmaz. Biz de yerel seçimler için cumartesi günü Ankara’da bir araya gelerek çalışmalara başlayacağız. Her yerden aday çıkaracağız. Yerel seçimler için gereken çalışmalara parti olarak cumartesi günü başlayacağız.”

Haber: M. AYDIN