CHP il Başkanı Zekeriya Tozan,  yaptığı yazılı basın açıklaması ile geçtiğimiz günlerde MHP’den istifa ederek İYİ Parti Kurucu İl Başkanı olan Ercan Katırcıoğlu’na  5 soru ile yüklendi.

“Merak ettiğimiz hususlar var”
Düzce’nin siyaseten yakından tanıdığı biri olduğunu belirttiği Katırcıoğlu’na hayırlı olsun temennilerinde bulunan Tozan, “Sayın Katırcıoğlu'nun açıklamaların da parlamenter sisteme geri dönüşten ve tek adamlığın uygun olmadığından bahsettiğini görüyoruz.Tespiti bizce de doğrudur ama merak ettiğimiz bazı hususlar vardır.” Diyerek şu soruları yöneltti:

1-Sayın Katırcıoğlu tek adamlığın ve parlamenter sistemin oylandığı  16 Nisan referandumunda neden sessiz kalmış ve tarafını belli etmemiştir?
2-Kurucu il başkanlığı açıklanmadan henüz 2 gün önce partisinden istifa eden Sayın Katırcıoğlu neden İYİ Parti saflarına katılmak için bu kadar beklemiştir?
3-Sayın Katırcıoğlu acaba İl başkanı olarak atanmamış olsaydı MHP’deki görevlerinden istifa edecek miydi? 
4-Sayın Katırcıoğlu, MHP muhalifi olan Sayın Meral Akşener çeşitli iftira ve hakaretlere maruz kalırken bu durumdan rahatsız olmuş ve tepki göstermiş midir?
5-Bu kadar garantici siyaset yapmasının sebebi Düzce’nin mi yoksa kendi geleceği için midir?


Tozan son olarak, “İnanıyorum ki bu sorularımın cevabı ile MHP'den ayrılan ve İYİ Parti’yi tercih olarak gören ülkücü-milliyetçi kardeşlerimiz İYİ Parti’nin kimler için iyi bir tercih olduğunun cevabını bulacaktır. Şunu da hatırlatmak isteriz ki, partimizin sembolü olan altı okun bir tanesi de Milliyetçilik’tir.” İfadelerinde bulundu.

Haber: Ö. YILMAZ