İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert sözlerle yüklendi.

İsrail ile 6 milyar doları aşan ticari ilişkilerin askıya alınmadığını, İran'dan İsrail'e yapılacak bir saldırıyı haber vermesi planlanan Kürecik Radar Üssü'nün kapatılmadığını belirten Akşener, “Bunların hiçbiri yok. Peki ne var? Bol miktarda hamaset var. Kürsüden tarih tiratları var. A Haber'de, Yeni Şafak'ta ateşli yorumlar var, yazılar var. Gerçi bu hususta, arkadaşların hakkını teslim etmemiz lazım. Doğu Türkistan için bu kadarını bile yapamadılar.” dedi.

“DEVLET İNSANLIĞI, KÜRSÜ ŞOVLARIYLA DEĞİL, AKILLI BİR DİPLOMASİYLE OLUR”

Erdoğan’ın tavrını ‘kürsü şovları’ olarak nitelendiren Akşener, “Dün kürsüden insanlık nutukları atan Sayın Erdoğan, Çin mezalimine karşı, Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için ağzını bile açamamıştı. Sayın Erdoğan; Kürsüden sallamayı liderlik sananların devri artık bitiyor. Milletimiz, televizyonlarda estirilen hamaset rüzgârlarına artık inanmıyor. Samimiyetsiz, ağlak tavırlarınızla, Filistin için çok şey yapıyormuş gibi görünme çabanızı, artık kimse yemiyor. Devlet insanlığı, kürsü şovlarıyla değil, akıllı bir diplomasiyle olur. Liderlik, hamasetle değil, icraatla olur. Samimiyetle olur, tutarlılıkla olur, ciddiyetle olur. Boş konuşmayı bırakıp, gerekeni yapacaksın. Tabii bunu yaparken de korkmayacaksın, dik duracaksın, İsrail’e yaptığın gideri, Çin'e de yapabileceksin. Türk Devleti'nin Cumhurbaşkanı’na yakışan budur." dedi.

“NETANYAHU BİR ANLAMDA ERDOĞAN’IN İSRAİLLİ VERSİYONU”

Popülist siyasetin artık kaybettiğini belirten Akşener, Erdoğan ile Netanyahu arasında benzerlik kurduğu "Dünya siyasetinde bir değişim var. Ergen tavırlı popülist liderler seçimleri kaybedip tarihin tozlu sayfalarına karışıyor. Her biri de giderayak bir sorun üretiyor. Bunu Filistin'de yaşıyoruz. Gözümüzün önünde kadınlar, çocuklar katlediliyor. Bir anlamda Sayın Erdoğan'ın İsrailli versiyonu olan Netanyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için gözünü kırpmadan sivillerin ve çocukların hayatlarına kastetmekten geri durmadı." sözleri ise AK Parti’de tepki çekti.

KEŞİR: AKŞENER AKIL TUTULMASI YAŞIYOR

AK Parti cephesinden Akşener’e tepkiler peş peşe gelirken AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de Akşener’i kınadı. Keşir, Akşener’in sözlerini ‘akıl tutulması’ olarak yorumlarken “İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında, tam bir akıl tutulması olan ve siyasi nezaketle asla bağdaşmayan sözlerini kınıyorum.” ifadelerini kullandı. Keşir açıklamasında, “Sayın Cumhurbaşkanımız dünyanın neresinde olursa olsun tüm mazlumların ve Filistin halkının da gür sesi olmuş, “Dünya beşten büyüktür”, “Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz” diyerek tüm dünyaya haykırmıştır” cümlelerine yer verdi.

ÇELİK: SİYASİ HAYATIMIZDAKİ EN BÜYÜK ÇİRKİNLİKLERDEN BİRİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, “İyi Parti Genel Başkanı Akşener’in Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı ifadeleri en şiddetli şekilde kınıyoruz. Cumhurbaşkanımızı, yaşlı, kadın çocuk çocuk demeden Filistinli Müslümanları katleden Netenyahu'ya benzetmek siyasi hayatımızdaki en büyük çirkinliklerden biridir. Netanyahu’nun en çok rahatsız olduğu ve İsrail zulmüne karşı küresel ölçekte oluşan bilinç ve farkındalığın mimarlarının başında Cumhurbaşkanımız gelmektedir. Cumhurbaşkanımızı Netanyahu ile yan yana zikretmek sadece Netanyahu’yu sevindirme gayretidir.” açıklamasıyla Akşener’e tepki gösterdi.

“AKŞENER BU SÖZLERİ FİLİSTİNLİLER’İN YANINDA SÖYLESİN”

Akşener’e bu sözleri Filistinliler’in yanında söyleme çağrısı yapan Çelik, “Filistin davasının en güçlü savunucusu olan Cumhurbaşkanımızı, Filistinli çocukların katilleri ile yan yana getirmek ahlak dışı bir sapmadır. Gazze, Kudüs ve Batı Şeria’da Cumhurbaşkanımız hakkında bu sözü söyleyenin “Filistin düşmanlarına destek veren” bir şey yaptığından kimse şüphe duymaz. Akşener, Cumhurbaskanımız hakkındaki sözlerini Filistinli kadınların ve gençlerin yanında söylesin ve cevabını dinlesin.” İfadelerini kullandı.