AK Parti Kurban Bayramı Bayramlaşma Programı bugün Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde geniş katılım ile gerçekleştirildi. Programda AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, parti mensupları ile bayramlaştı.

Bayramlaşmanın ardından kürsüye çıkan İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, konuşmasına sınır ötesinde yürütülen Pençe – Kilit Operasyonunda şehit olan Serhat Bal ile sel sularına kapılan ve cenazesine 9 gün sonra rastlanan Okan Bayrak’ın şehadetleri nedeniyle buruk bir kurban bayramı geçireceklerini söyledi.

Günal: “İl Özel İdaresi personeli mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyor”

Düzce’de yaşanan sel felaketinin izlerinin silinmesine yönelik çalışmalara da değinen Günal,  “Ulaşım sorunu olan köylerimiz vardı. Şu anda açtığımız servis yolları ile ulaşım olmayan hiçbir köyümüz yok. Ama rantabl kullanılacak normal yol oluşumunu henüz tamamlayamadık. Bu biraz zaman alacak. Az önce de dediğim gibi şuanda ulaşılamayan hiçbir köyümüz yok. İl Özel İdaresi olarak, 112 araç, 183 personelle, hiçbir mesai mefhumu gözetmeksizin ekiplerimiz sahada çalışıyor.” dedi. 

Özlü: “12 günde Düzce’ye yeni su hatları kazandırdık”

Günal’ın ardından kürsüye çıkan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de, 12 gün gibi kısa bir sürede Düzce’ye yeni su hatları kazandırdıklarının altını çizerek, “Göreve geldiğimizde 3 sene önce Düzce’de içme suyu sıkıntısı vardı. Özellikle yaz aylarında sıkıntı yaşıyorduk. Bizim bu sıkıntıyı aşmak için Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç Bey sağ olsun bize yol gösterdi. Beyköy’de bir dereden bir pompayla saatte 500 metre küp su basacak 2 boru hattı döşedik. Bu nedenle su debisini biraz arttırdık ve Düzce’nin 10 bölgesine kuyu çaktık. Şimdi bu sistem devam ederken sel geldi, hatlar uçtu. Şu anda Beyköy’de Osman Kılıç’ın evinin karşısında kurduğumuz regülatör 3 aşamalı bir regülatördür. Bu regülatörden aldığımız suya, paralel bir hat daha çektik ve 2 hattan arıtmaya su veriyoruz. Arkadaşlar; orada 3 tane pompa var. Her bir pompa bin 700 metre küp bölü saat su basıyor. Bunlara 3. Bir pompa daha ilave ettik. Son 12 günde inşa ettiğimiz regülatörün ve bu regülatöre bağladığımız pompaların toplam su basma kapasitesi 3 bin 900 metre küp. Mevcut hat uçmadan önce 2 bin metre küp su basıyordu” diye konuştu.  

“Biz hizmet üretiyoruz, onlar konuşuyor”

Yaşanan sel felaketinin ardından Düzce’de yaşanan su kesintisi ile ilgili muhalefetin eleştirilerine de cevap veren Özlü,  “Şimdi muhalefet konuşuyor, yazıyor ve çiziyor. Bu konuşanların, konuştuklarının hiçbir kıymeti yoktur. Biz çalışıyoruz, ne yaptığımızı biliyoruz, ama onlar sadece konuşuyorlar. Düzce’de siyasetçiler 2’ye ayrılır; bir çalışanlar, iki konuşanlar diye. Biz AK Parti, AK Parti’nin siyasileri, bizim arkadaşlarımız, hepimiz biz çalışan ve çalışkan bir partiyiz. Biz hizmet üretiyoruz, iş üretiyoruz, onlar konuşuyorlar” şeklinde konuştu

Keskin: “NATO’da büyük bir hikaye yazıyoruz”

AK Parti’nin bu millet için çalıştığını kaydeden AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin de, “Bu yıl buruk bir bayram geçiriyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şu anda Pençe – Kilit operasyonlarında Türkiye Cumhuriyeti, o kahraman askerlerimizle birlikte bir savaş veriyor. Bu milletin egemenliği ve bağımsızlığı için mücadele ediyorlar. Gerçekten Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AK Parti hükümeti Genel Merkezimizde tüm kadrolarımız gerçekten de bu milletin başının öne eğilmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar. NATO’da büyük bir hikaye yazıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Keşir: “Sel birkaç yıldır gündemimizde”

Son olarak kürsüye çıkan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise  “Şehidimiz Serhat Bal bu sene aramızda yok, kepçe operatörü şehidimiz Okan Bayrak, bu sene aramızda yok. Biliyorsunuz Yeşilyayla muhtarımız bir rahatsızlıkla mücadele ediyordu ve vefat etti. O da bu bayram aramızda yok. Onlara da buradan rahmet diliyorum, ailelerine yeniden başsağlığı diliyorum. Benden önceki konuşmacıların da ifade ettikleri gibi, bu bayrama biraz buruk giriyoruz, hem sel afeti hem de şehitlerimiz nedeniyle. Onlar gerçekten de vatan ve bu millet için sınırlarımızı korumak adına mücadele ettiler. Allah onlardan razı olsun. Malumunuz bölgemiz bu yağışları çok aldığı sürece, sel birkaç yıldır gündemimizde. Muhtemeldir ki gündemimizde olacak. 2019 yılında şehrimizin kuzey bölgesinde bir lokasyon ağır etkilenmişti ve 7 kaybımız vardı. Fakat bu selde şehrimizin güney bölgesi çok daha fazla yüz ölçümü ile etkilendi. Okan kardeşimizi kaybettik, ama çok şükür o ölçeğe göre fazla bir can kaybımız olmadı” açıklamalarında bulundu.