Görüşmeler sırasında Gülüm’ün sözlerine Keşir sert çıktı. Bunun üzerine tutanakları isteyen ve söz alan Keşir, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasa ve yaslarla yönetilir, dağ kanunları ile yönetilmez. Anayasa 138 son derece açıktır” dedi.

Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki konuşmasında; “Yapılan konuşmalar neticesinde hatta bazen emin olamayarak tutanakları istedim. Tutanaklarda gördüm ki söylenen ifadeler, parlamento çatısı altında söyleniyor olmasından dolayı, hakikaten bana çok endişe verdi. Tutanaklardan okuyacağım, bir konuşmacı şöyle bir ifade kullandı; “kamuoyunun ve sosyal medyanın yoğun baskısı sonrası tutuklandı” dedi.

Bir vaka için “hakim sessiz sedasız dinledi” dedi. Yine bir başka vaka için; “Niye tahliye etmediniz?” dedi. Şimdi bu ifadeler hakikaten hukuk ve adalet konuştuğumuz bir yerde ve üstelik bir milletvekili, parlamento çatısı altında gerçekten hazin ve üzüntü vericidir.

Değerli milletvekilleri Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Anayasa ve kanunlarla yönetilir, Türkiye Cumhuriyeti dağ kanunları ile yönetilmez. Başka yerlerde dağ kanunları geçerli olabilir, bilemem ama Türkiye Cumhuriyeti dağ kanunları ile yönetilmez. Anayasanın 138. maddesi son derece açıktır. Derki; mahkemelerin bağımsızlığı ile ilgili hepsini okumuyorum ilgili bölümü okuyacağım “hakimlere emir ve talimat verilemez, hiçbir organ tavsiye ve telkinde bulunamaz.” Diğer taraftan “yasama meclisinde yargı yetkisinin kullanılmasıyla ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz.” der.

Beyanda bulunmayı bırakın, “tahliye etmediniz, tutuklandı, tutuklanmadı” ifadeleri geçiyor. Biz anayasa ile yönetilen bir devletiz, kanunlarla yönetilen bir devletiz, dağ kanunları ile yönetilmiyoruz. Bunu da buradan özellikle kayda geçirmek istiyorum.”