Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, konuk olduğu Öncü TV’nin “Kitabın Ortasından” programında, MHP ile yollarının ayrılmasının ardından İYİ Parti saflarına geçen İl Genel Meclis Üyesi Murat Çağlar’a İGM’deki görevinden istifa çağrısında bulunmuştu. Çağlar’ın MHP Meclis Üyesi iken İYİ Parti ile görüşmelere başladığını öne süren Caboğlu, “Kendisi MHP’den İl Genel Meclis Üyesi seçildiği. Haram lokma yemesin, İl Genel Meclisi Üyeliği’nden istifa etsin.” diyerek eleştiri dozu yüksek açıklamalarda bulunmuştu. MHP İl Başkanı Caboğlu’nun Öncü TV ekranlarındaki ithamlarına eski MHP’li yeni İYİ Parti’li Murat Çağlar’dan yazılı yanıt geldi.   

“Caboğlu kişilik haklarımı görmezden geldi”

MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun bugüne kadar şahsı ile alakalı yaptığı ve ‘nezaket dışı’ olarak nitelediği açıklamalara MHP üyelerine ve seçmenlerine duyduğu saygıdan dolayı cevap vermediğini belirten Çağlar, Caboğlu’ndan gelen son açıklamaların bardağı taşırdığını vurguladı.

Çağlar, “Sayın Caboğlu kişilik haklarımı görmezden gelmiştir. Nitekim bizim geleneklerimizde hakka ve helale söz söylemek yoktur. Bu nedenle de kamuoyunu bilgilendirmem elzem hale gelmiştir.” ifadelerini kullanarak, şunları kaydetti:

“İYİ Parti’den MHP’ye geçen Vekil Arkaz için de aynı şeyi söyleyecek cesaretin var mı?”

“Bu bağlamda, siyaset dinamik bir süreçtir. İnsanlar siyaset tercihleri ve siyaset yapmak istedikleri doğrultusunda partileri değiştirmek gibi bir hakka sahiptir. Türk siyaset tarihi boyunca da siyasetçilerin bu şekilde birçok tercihine rastlanabilir. Benim parti değiştirme tercihimi haram-helal gibi etik dışı bir değerlendirmeye tabi tutan İlhami Caboğlu acaba aynı hassas tavrını İYİ Parti’den MHP’ye geçen İstanbul Milletvekili Sayın Hayati Arkaz için de yapabilecek cesarete sahip midir? Hayati Bey’in MHP’ye geçişini de helal-haram noktasında değerlendirebilecek midir? Bu konudaki fikrini beyan etmesini bekliyorum.”

“Beni bırak kendi hatalarla dolu yöneticiliğine bak!”

Siyasi parti il başkanlarının en temel vasfının yöneticilik olduğunun altını çizen Çağlar, şöyle devam etti: “İyi bir il başkanı ekibine ve parti mensuplarına en doğru ve verimli çalışma ortamını hazırlamakla mükelleftir. Benim İYİ Parti çatısı altında yapmış olduğum çalışma tempomu diline dolayan sayın başkanın asıl sorgulaması gereken MHP çatısı altında bu çalışma ortamını ve huzurunu bana ve bazı arkadaşlarıma neden sağlayamadığıdır. MHP’den ayrılan tek meclis üyesi ben değilim. Dolayısıyla burada İlhami beyin yapması gereken kendi şahsi hatalarını tespit edip yöneticiliğiyle ilgili öz eleştiride bulunmasıdır. Bir meclis üyesi İYİ Parti’de her yere gidip, her çalışmada yer alırken İlhami beyin il başkanı olduğu MHP’de aynı performansı sergileyemiyorsa, burada meclis üyesi en son sorgulanması gereken kişidir.”

“Bahsi geçen dönemde İYİ Parti il başkanı ile hiçbir görüşmem olmadı”

“Benim istifa sürecimi dahi doğru takip edemeyen ve kamuoyuna yanlış bilgi veren Sayın Caboğlu’nun yöneticilik vasfını kamuoyunun takdirine bırakıyorum.” eleştirinde bulunan Çağlar, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “Nitekim ben partiden ihraç edilmeksizin MHP’den zaten istifa etmiştim. Gördüğüm kadarıyla sayın başkan bunu bile takip edememiştir. Ayrıca bahsi geçen dönemde İYİ Parti il başkanı ile hiçbir görüşmem olmamış. Tek görüşmemiz Sayın Yunus Özay Er ile üyelik kaydımın olduğu dönemde gerçekleşmiştir. Sanırım Sayın Caboğlu İYİ Parti dışındaki siyasi parti il başkanlığının benimle yaptığı nezaket çerçeveli görüşmeleri karıştırmak, yanlış bilgi aldığını adeta deşifre etmektedir. Burada da yanlış bilgi sahibi olmuştur. Ben siyasi ve ticari hayatım boyunca haram ve helal noktasında ‘kum ve çakıl’ tanesi kadar dahi yanlışın içine düşmemişimdir. Gümüşova başta olmak üzere tüm Düzce kamuoyu bu gerçeğe vakıftır. Biz hepimiz Düzceli’yiz. Düzce’de yaşıyoruz. Gerek ticari gerek siyasi hayatı boyunca kimin ne kadar harama bulaştığını Düzce kamuoyu çok iyi bilmektedir.”