Öncü Medya Grubu’nu ziyaret eden Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, ilçede belediye eliyle yürütülen çalışmalar, pandemi döneminde esnafa verilen destekler ve çok tartışılan sosyal medya paylaşımları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“Kahveci esnafımıza sağladığımız katkı çok ses getirdi”

Sadece Kaynaşlı’nın değil, Türkiye genelindeki pek çok esnafın pandemiden olumsuz etkilendiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Büyük sıkıntı ve mağduriyetler yaşandı. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz, tedbir almamız lazım ama esnafımız da haklı olarak çeki, senedi, kredisi, Bağkur, SSK birçok gider kalemleri var ve bunları ödemek zorunda. Biz de esnafımıza destek olmak için çalışıyoruz. Kahveci esnafımıza 1.500 TL gıda çeklerimizi dağıttık. Bir katkımız olsun diye tabii çok da ses getirdi.”  

“Esnafımızın daha fazla dayanacak hali kalmadı”

Tedbirler ışığında hafta sonu kapalı küçük işletmelerin kademeli olarak tekrar faaliyete geçmesi gerektiğine işaret eden Başkan Şahin, şu ifadeleri kullandı:

“Tedbirleri tabii ki alacağız ama esnafımızı da düşünmek zorundayız. Daha önce de söyledim. Büyük marketler cumartesi-pazar açık. Buralarda A’dan Z’ye her şey satılıyor. Nalbur, züccaciye, kıyafet, hırdavat… Ama bu esnaflar kapalı cumartesi-pazar satamıyorlar. Mağduriyet yaşanıyor. Burada adaletsizlik söz konusu. Bu mağduriyetin giderilmesi lazım. Şu anda da vaka sayısı ciddi oranda düştü. Hatta şu anda Kaynaşlı’da hasta ve yeni vaka yok. Temennimiz inşallah hiçbir yerde kalmaz. Kahvehanelerin, lokantaların ve halı sahaların bir an önce açılması lazım. Çünkü esnafımızın daha fazla dayanacak hali kalmadı. Biz sürekli esnafımızla, iç içeyiz. Gönlümüz çok daha fazla şeyler yapmak istiyor ama imkanlar nispetinde yapıyoruz.”

“Halkın dertlerini, sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz”

“Biz belediye olarak 7/24 halkın içindeyiz.” diyerek sosyal belediyeciliğin önemine dikkat çeken Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Genci yaşlısı, fakiri zengini hiç fark etmiyor. Her türlü sıkıntılarında yanlarında olmaya çalışıyoruz. Belediyeler halka en yakın hizmet noktasıdır. Halkın dertleriyle dertlenmek durumundadır. Biz de bu anlamda Kaynaşlı Belediyesi olarak mesai mefhumu gözetmeden cumartesi ve pazar da dahil olmak üzere sürekli halkın dertlerini, sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz. Mahalle köy ayırımı da yapmıyoruz.”

“Önümüzdeki kar yağışlarına hazırlıklıyız”

Geçtiğimiz hafta etkili olan yoğun kar yağışı sonrası yolların açık tutulması için yoğun mesai harcadıklarını belirten Başkan Şahin, belediyenin karla mücadelesini şu şekilde aktardı:

“24 saat esasına göre sırf Kaynaşlı merkez ile sınırlı kalmadan köylere de müdahale ettik. Birçok köyümüzün yolunu, tesislerin, fabrikaların, tesislerin, camilerin önünü de Kaynaşlı Belediyesi açtı. Biz kar sınavını çok güzel bir şekilde geçmiş olduk. Önümüzdeki kar yağışlarına da tecrübeliyiz, hazırlıklıyız.”

“Kimseye karşı bir kinimiz, nefretimiz yok”

A Milli Kadın Voleybol Takımı ve son olarak TV8’de yayınlanan Survivor yarışmasına katılan Düzceli Ayşe Yüksel için sosyal medya hesaplarından yaptığı gündem olan paylaşımları neden yaptığına ilişkin Şahin, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Amacım kimseyi kızdırmak değil. Sonuçta biz bir paylaşım yaptıysak kimseye karşı bir art niyet, bir hakaret taşımıyor. Kimseye karşı bir kinimiz, nefretimiz yok. Herkesi seviyoruz ve herkesin de iyiliğini istiyoruz. Herkesin mutlu, huzurlu olmasını istiyoruz. Zaman zaman o paylaşımlar dini bir paylaşım gibi gözüküyor. Burada işin özüne inerseniz ülkemiz İslam ülkesi ve halkın yüzde 99’u Müslüman. Müslümanların uyması gereken kurallar vardır tabii bu herkesin kendi bileceği şeydir. Allah-u Teâla herkese akıl vermiş herkes her şeyi yapmakta sorumludur. Ancak öldükten sonra bir hayat daha var. Bir ahiret hayatı var. Burada da cennet ve cehennem var. Sonuçta insanları yargılayacak olan, hüküm verecek olan Allah’tır. Hâkimlerin hâkimi Allah-u Teala’dır. Tabii burada yapmış olduğumuz paylaşımlar birilerine karşı farklı gelebilir. Art niyet arayabilirler. Ama tekrar söylemek istiyorum. Kimseye karşı bir nefretimiz yok. Ben herkesi seviyorum ve herkes mutlu olmasını istiyorum.”

“’Müdahale ve engelleme yapayım’ gibi bir şey söz konusu olamaz”

Türbanlı olmayan kadınları hedef aldığı yönündeki eleştirilerin sorulması üzerine Başkan Şahin, şu yorumu yaptı:

“Kesinlikle böyle bir şey yapmam. Hiçbir yerde yapmıyoruz bunu yapamayız da… Zaten İslam’da buna ters. Ancak şöyle bir şey olabilir, peygamberimizin sünnetidir, tebliğ denen bir şey vardır. Bu Allah-u Teâla’nın Müslümanlara vermiş olduğu bir farz görevidir. Bu ne demektir? Diyelim ki bir sıkıntı, bir problem gördük. Bunun yanlış ve olmaması gerektiğini güzel bir dille söylersiniz. Burada müdahale ve engelleme yapayım gibi bir şey söz konusu olamaz. Eleştiri yapıyoruz ama eleştiri ve hakaret farklı. Bu zamana kadar sosyal medyada pek çok paylaşımım oldu ama hiçbir şekilde hakaret etmedim. Eleştirimiz olmuştur. Belki eleştirinin dozajını da aşmış olabilir bilemiyorum tabi ama sonuçta dünya geçici. Kalıcı olan ahirettir. Herkes ölecek ve Allah’a hesap verecek.” 

“Herhalde Milliyetçi Hareket Partisi’nin kriterlerine uymadık”

MHP ile yollarının ayrılmasının ardından birçok partiden ‘Bize katıl’ teklifi alan Şahin, bağımsız olarak yoluna devam ettiğini belirtti.

Şahin, “Burada birçok siyasi partiden arkadaşlarımız, yöneticilerimiz resmi olmasa da bizleri partilerinde görmek istiyor. Birçok partiden teklifler geliyor. Bu tabii ben de bir siyasi partinin il başkanı veya ilçe başkanı olsam ben bir belediye başkanını partimde görmek isterim. Her partinin kriterleri vardır. Herhalde biz Milliyetçi Hareket Partisi’nin kriterlerine uymadık, bunun için de bizi ihraç etti. Tabii bana bir şey olmadı, hiçbir zarar da vermedi. Aksine işlerimiz daha da çok açıldı, bereketlendi. İhraç edenlerin fikri görüşü farklıymış demek ki. Şu anda hiçbir partiyle resmi anlamda bir görüşme yapmıyoruz. Ama bir sohbet ve toplantı anında zaman zaman böyle teklifler oluyor.” dedi.

Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu ‘Bize katıl’ dedi mi?

Partisinin il kongresine katılmak üzere geçtiğimiz aylarda Düzce’ye gelen Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu ile olan diyaloğunun hatırlatılması üzerine Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, şöyle konuştu:

“Birçok parti bizi istiyor aslında. Bunu gizlemeye gerek yok. Belki 8-10 parti bizi kendi içlerinde görmek istiyorlar. Teklif eden birisine ‘Sen neden bana bunu teklif ettin?’ diyemezsin yani. Nezaket kuralları çerçevesinde davet geliyor. Bu gayet doğaldır ve her partini yapabileceği bir şeydir. Anlaşabileceği, çalışabileceği bir belediye başkanı partisinde görmek ister herkes. Bu anlamda görüşmelerimiz oldu. Davutoğlu geldiğinde bir nezaket ziyareti yaptı. Biz de onu ağırladık. Sonuçta ülkeye hizmetleri olmuş, başbakanlık yapmış ve bir partinin lideri Kaynaşlı’ya geliyor. Biz kendilerine yemek söyleme teklifi yaptık. Programları olduğunu söylediler ve beni de davet ettiler. Ben de teklif üzerine gittim.”

“Siyasi bir ayırımcılık yapmıyorum, yapmam da”

MHP’nin kongresine de davet edildiğini ancak hoş olmayan bir hareketle kongreden gönderildiğini anımsatan Şahin, konuşmasını şu şekilde noktaları:

“Ben ayırım yapmıyorum. Yarın diyelim Kaynaşlı’ya bir partinin genel başkanı gelse ağırlarım. Çünkü belediye başkanı partiler ve siyaset üstüdür. Seçildikten sonra rozetini çıkartıyorsun. Kaynaşlı’ya kim gelirse gelsin, vatanın milletin birliğini isteyen her siyasi partiyle biz bir araya gelir, oturur, konuşuruz. Onları ağırlarız, davetlerine de icabet ederiz. Biz burada bir ayırım yapmıyoruz. Sonuçta belediyeye her partili geliyor ve ben her partiliye eşit davranıyorum. Siyasi bir ayırımcılık yapmıyorum ve yapmadım da. Siyasi partim varken de yapmadım bundan sonra olsa da olmasa da yapmam.”

HABER: C.ÜSTÜNER