Düzce’de 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Genel Seçimleri öncesi siyasi partiler dört koldan çalışmalarını sürdürürken, özellikle köylerde halkla kucaklaşmaya özen gösteriliyor. AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve DEVA Partisi mensupları bir program dahilinde vatandaşlarla bir araya gelerek, hem sıkıntı ve taleplere kulak veriyor hem de 2023 seçimleri için destek istiyor.

Diğer taraftan haziran ayında selin ortaya çıkardığı yaraların devlet tarafından hızla sarılması amacıyla başlatılan çalışmaları yerinde takip eden ve bu yüzden sık sık sahada incelemelerde bulunan Düzce Valisi Cevdet Atay ve beraberindeki il müdürleri, Düzce İl Özel İdaresi tarafından yürütülen alt ve üst yapı çalışmalarını da köy köy gezerek yerinde takip ediyor.

Siyasetçinin seçim, bürokrasinin ise devlet yatırımları için ilçe ilçe, köy köy gezdiği bu dönemde CHP Düzce İl Başkanı Semit Cemşit’ten eleştirel bir açıklama geldi.

Cemşit, siyasetçilerin aktif olarak sahada olduğu şu günlerde, kamu çalışanlarının da vatandaşla kucaklaşmasını irdeledi.

Cemşit, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Son dönemde sayın valimiz ile devlet erkanının hızlanan köy ziyaretlerinin sebebini soruyor alışık olmadığımız bu ziyaretleri merakla takip ediyoruz. Köylerimizin somut ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik tüm çalışmaları şüphesiz ki hep birlikte destekleriz ancak sayın valimizin seçim arefesinde köy köy gezerek ziyaret programlarını arttırması kafamızda soru işaretlerine neden olmuştur. Düzce valimizin, iktidar partisi temsilcilerinin “Tepki çekeriz” endişesiyle ziyaret edemediği bölgelere bugünden sonra yapacağı ziyaretlerde direkt olarak yöre halkının ivedi ihtiyaçlarını gündeme almasını umuyor, kamu görevlilerinin siyasi hal ve tavırlardan uzak durarak siyasi çalışmalarda bulunmamaları gerektiğini sayın valimize hatırlatmak zorunda kalmanın üzüntüsünü yaşıyoruz.”