Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından yürütülen “KÖYDES Projesi” ile Düzce il genelindeki köylere yönelik yatırım programı devam ediyor. KÖYDES yatırımları ile ilgili Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulunan AK Partili İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, program kapsamında asfaltlama ve su problemlerinin çözeceklerini aktardı.

Düzce’de KÖYDES yatırımları ile ilgili programın tamamlandığının altını çizen Günal, “Şuan için biz programlarımızı yaptık. Hem Resmi İnternet sitemizden hem de Basından gördüğünüz üzere 28 milyon 875 bin 900 TL’lik bir yatırım geldi. Direk olarak ilçelerimize aktarılıyor. Onla ilgili yol kararlarımızın hepsini aldık. Yapılması gereken su projelerimiz var onları aldık. İnşallah en kısa zamanda, yanılmıyorsam Haziran’ın 15 den itibaren asfalt çalışmalarımızda başlayacak. Bunun akabinde KÖYDES haricinde biliyorsunuz ki 6 milyonluk su projesi planlarımız vardı. Onların kredi çekimi işlemleri bitti, ihaleleri bitti diye biliyorum. Yanılmıyorsam en kısa sürede onlarda başlayacak. Bu yılın sonu ya da önümüzdeki yılın başı gibi onlarda bitecek. Ama bizim şuan yapmak istediğimiz iki çalışma daha var. Su projelerini yaptık 6 milyonluk ama yetmiyor, şuan acil bizim bir 10 milyona yakın paraya ihtiyacımız var. Onla ilgili Bakanlıkta İl Başkanımızla birlikte görüşmelerimizi yaptık. İnşallah projelerimizi gönderdik onlarla ilgilide destek almayı hedefliyoruz. İşte bunları da başlatırsak Düzce’de su alt yapısında ki birçok problemi çömüş olacağız. Onun akabinde sizlerin de takip ettiği köylerde planlamayla ilgili Çevre ve şehircilik Bakanlığımızdan bir destek istedik. O konuyla ilgili Ankara’ ya bir ziyarette bulunduk. Yanılmıyorsam merkezde 7-8 köy ilçelerde de 1’er köy örnek olmak üzere Bakanlığımız bir çalışma yapacak, TİP proje gibi. Bizde burada inşallah onların desteği ile köylerimizde imar çalışması yapmayı planlıyoruz” dedi.

“Yedigöller yolundaki çalışmalarımız devam ediyor”

Açıklamasında Yedigöller yolunda yürütülen çalışmalara da değinen Günal, “Yedigöller yolunu kısım kısım yapıyoruz. Şöyle söyleyeyim biz İl Özel İdare olarak bütçemizde Yedigöller yolunu bir yılda bile yapamayız bu Köydes’ ten gelen bütçeyle ama fırsat buldukça Özel İdarede ki kaynaklarımızı o bölgeye aktarıyoruz. Genişletme çalışmalarımız hızla devam ediyor. Ama asfaltını bir kerede yapabilir misiniz diye sorarsanız? Yapabiliriz dersek yalan söylemiş oluruz. Zaman zaman elimize imkân geçtikçe bu çalışmaları hızlandıracağız” ifadelerini kullandı.

HABER: Savaş ARI