CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye Trabzon’da açılışı yapılan Şenol Güneş Stadı’nda Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed El Sani’nin posteriyle ilgili Meclis genel kurulunda soru yöneltti.

Erdem, Stadyumda asılan poster hakkında şöyle konuştu: “Geçen günlerde Trabzon’da açılışı yapılan Şenol Güneş Stadı’nda Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed El Sani’nin posteri asıldı. Üstelik Başbakan’dan önce asıldı. Şimdi Ortadoğu’daki tek adam rejimlerine diktatörlüklere karşı bu kadar hassas olan hükümetinizin Katar’daki tek adam rejimine, faşist diktatörlüğe, hanedanlığa karşı bu sempatisi nedir? Bir taraftan yıllardır tek adam rejimini çok sert bir şekilde eleştiriyorsunuz, diğer taraftan iş Suud, Katar hanedanlığına gelince onun posterlerini asıyorsunuz. Orada demokrasi mi var? Bu çelişkiyi hangi kavramlarla açıklayabileceğinizi çok merak ettiğim için bu soruyu sormak istiyorum?”

Özlü, Erdem’in sorusuna ‘Bir başka ülkenin devlet başkanı ve yönetim şekliyle ilgili bu tür yorumları yapmak çok doğru değil.’ yanıt verdi. Özlü, konuyla ilgili, “O ülkenin kendine has şartları var. Dost ve müttefik bir ülke. İyi ilişkilerimiz var. Katar’ın nasıl yönetileceğine bırakın Katarlılar karar versin. Biz ona karışmayalım. Gündemimiz Patent Yasası konuyu başka yönlere çekmeyelim.” Dedi.
Erdem, Özlü’nün cevap verdiği esnada ‘Suriye'de ne işiniz var?’ şeklinde sorular yönelttiği görüldü.