Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin çağrısı üzerine bugün Beştepe’de görüşmesinin ardından açıkladığı 24 Haziran 2018 olan erken seçim tarihine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.
Mertol yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“AK Parti’nin ülke için yapılacak konularda pili bitti”
“Biz Saadet Partisi olarak yaklaşık 1 yıldan bu yana seçimlerin zaten baskın seçim olarak yapılacağını defalarca söylemiştik. Bu kararın ülkemize, Düzce’mize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. AK parti’nin 16 yılda ülkede yapılması gereken birçok konuda pili bitti. Duvara da tosladı. Dün Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu Bey, Devlet Bahçeli’nin yapmış olduğu bu açıklama sonrası bir açıklama yaptı ve Saadet Partisi’nin seçimlere hazır olduğunu, bir an evvel yapılmasının faydalı olduğunu ve AK Parti’nin artık milleti savsaklamamasını söyledi.

“Bu seçimler Saadet Partisi’nin zaferi ile sonuçlanacak”
Milli Görüşü temsil eden Saadet Partisi Düzce’de ve 81 ilde artı 6 yurtdışında ülkede teşkilatları olarak seçime hazırdır. Bu seçimler Saadet Partisi’nin zaferi ile sonuçlanacaktır. Pazar günü Ankara’da il başkanları toplantısı yapacağız. O zaman kadar çalışmaların yapılacağını düşünüyoruz. Geldiğimizde daha detaylı bilgilendirme yapacağız.

“Önümüzdeki günlerde başkan adayımızı çıkaracağız”
Önümüzdeki günlerde Saadet Partisi başkan adayını çıkaracak ve tüm siyasi partilerden destek alacak bir adayla Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidecek. Bundan böyle başkanlık sistemi devam ederse başkan Saadet Partili olacak, devam etmezse de onlar da tartışılacak. Parlamenter sisteme dönmek de mümkün.”

Haber: Ö.YILMAZ