Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu önceki gece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaşanan gelişmeler ve olaylar hakkında yazılı basın açıklamasında bulundu. Kaşıkoğlu'nun açıklaması şöyle, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Ömer Dinçer'in hakkında MHP tarafından verilen Gensorunun Genel Kurulda yapılan 02 Şubat 2010 tarihinde Genel Kurul görüşmeleri sırasında MHP adına önerge sahibi olarak söz alan Kırıkkale Millet Vekili Osman Durmuş konuşmasının bir yerinde 'hele beyaz gömlekli doktorlar yokmu? Nejat Uygur'u ziyaret etmek isteyen hanıefendiye Gülhaneye Gelmeyin demişler. Sizi beyaz gömlekliler sizi! Üç beş kuruşu görünce kendinizi ne zannediyosunuz? Peygamber olarak anılan Başbakan'ın eşini nasıl kabul etmezsiniz? Üç beş kuruş paranıza mı güveniyorsunuz? Sizin muayenehanelerinizi kapatsın da bir görün" demiştir.
Bu cümleler kişinin heyzanlarını ortaya koyması anlamında çok önemlidir.
Bir hanımın başını örttüğü gerekçesiyle askeri bir hastanede yatmakta olan bir hastayı ziyarete gidememesini eleştirmek ve bununla mücadele etmek yerine buradan yola çıkarak konuyu alaya almak kabul edilebilir bir durum değildir. Hele hele bu bayanın Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının hanımı olmasından yola çıkarak Başbakan'a ve saygı değer hanımefendiyi akıl ve izandan yoksun şekilde istihza etmenin affedilir yanı yoktur.
Bu cümleleri söyleyen kişinin hezeyanları kapsamında değerlendirilip iç dünyasındaki çirkinlikler olarak kabul edilecek bu talihsiz sözlerin arkasında MHP Grubunun da durması MHP'nin gerçek yüzünün ortaya çıkması adına yararlı olmakla birlikte siyasi ihtiraslar uğruna bazı siyasi hareketlerin nelerre nelere müracat edebileceğini göstermesibakımından dikkate şayandır. Aynı oturumda AK Partili bayan Milletvekillerine hitaben "hepiniz mecliste başınızı açıyorsunuz ama dışarıda kapatıyorsunuz" demek suretiyle iftira hakaret ve aşılamalarına devam eden Osman Durmuş'a sahipçıkan MHP grubu ve olayları parmağını dahi kımıldatmadan koltuğunda oturarak izleyen ve onay veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tutumu da dikkat çekicidir.
Yapılan Peygamber benzetmesi densizliğine anında tepki veren ve bunu yapanın istifa veya ihracını isteyen Sayın Başbakanımız bir lider olarak her halde en güzel yanıtı vermiştir. Milletimizin değerlerini algılayamayan yeri geldiğinde kendi Millet Vekilinin seçilmeden önce sürekli taktığı başörtüsünü çıkarıp Genel Kurula girmesini isteyen CHP ile ruh ikizi biçiminde iktidar olabilmek için milletin değerlerini ayaklar altına almakta beyis görmeyen Milliyetçi Hareket Partisinin bu olay vesilesiyle maskesi düşmüştür. Türkiyenin Başbakan'ı ve saygıdeğer hanımefendiyi alaya almak adına muhafazakar değerlere bağlı aziz milletimizi tahkir eden Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş'u ve onu himaye eden Milliyetçi Hareket Partisini esefle kınıyor yüce Türk Milletinden özür dilemeye davet ediyorum."