Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, hazırlayıp sunduğu “Yorumlu-Yorum” programında, adı son dönemlerde İYİ Parti ile anılan MHP Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan’ın partisiyle arasındaki gerginliği tüm yönleriyle masaya yatırdı. Ünsal, MHP teşkilatları tarafından düzenlenen iftarlara katılmayan ancak İYİ Partili isimlerin davetli olduğu organizasyonlarda boy gösterip samimi diyaloglar kuran Tozan’ın kafa karışıklığına yol açan bu tavrının diğer mensupları da etkilemeye başladığını aktardı. Muhalif çizgiye taşınan hareketler sergileyen Tozan’ın düzenlediği iftar programına il başkanı ve yönetimi katılmazken, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın katılım göstermesini ‘Enteresan’ olarak yorumlayan Ünsal, bunun İYİ Parti’ye geçiş sinyali olarak algılanabileceğine işaret etti.

“Ümit Yılmaz; hangi kümeste yemlenip, hangi kümese yumurtluyorsun.” yorumunda bulunan Ünsal’a, konunun asıl muhatabı Milletvekili Ümit Yılmaz yerine MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu’ndan cevap geldi. Caboğlu konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Son zamanlarda yaşanan konularla alakalı yerel bir televizyon programında yapılan yorumlara karşılık basın açıklaması yapma gereği duydum. Sayın vekilimizin Gümüşova Belediye Başkanı Sayın Muharrem Tozan’ın daveti üzerine katılmış olduğu iftar programında teşkilatımızın ve sahsımın bizzat-i haberi vardır. Gümüşova ilçe başkanımız da teşkilatı temsilen iftar programına katılım sağlamıştır. Düzce milletvekili Ümit Yılmaz bizimdir. Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan bizimdir. Teşkilatın her bir üyesini ve seçilmişlerini bu şekilde yorumlamak doğru değildir.

Teşkilatımızın her bir neferinin ve şahsımın vekilimizle veya başkanımızla bir problemi yoktur. Biz birlik ve beraberlik çerçevesinde teşkilatımızın ve davamızın bize gerektirdiği şekilde davamızı bir üste taşımak için her birimiz mücadele içeresinde ve bu şuurla hareket etmekteyiz.” ifadelerini kullandı.