Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı tarafından iftar programı düzenlendi. MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Ömer Albayrak, belediye meclis üyelerinden Grup Başkanvekilliği görevinden alınan Ercan Katırcıoğlu, Murat Özsoy, Taner Çakır, Ayhan Cicü, Özkan Çakar, Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Gülaçtı katılırken MHP’li İl Genel Meclis üyeleri iftarda yer almadı. Katırcıoğlu'nun iftar programında yemek yemediği görüldü. İftar programında AK Parti Teşkilat Başkanı Okan Acar ile Seçim İşleri Başkanı Avukat Sedat Özdemir, Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer de hazır bulundu.





Bazı insanları memnun edemedik belki ama…
İftarın ardından dua edildi. İl Başkanı Ümit Yılmaz, programa katılanlara teşekkür etti. Öncü Haber’e sorularını yanıtlayan Yılmaz öncelikle iftar programını değerlendirerek sözlerine başladı.

“Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken bir iftar programı düzenlemek istedik. Düzce’de birliği beraberliği sağlayacak Düzce’nin sorunlarına çözüm olacak. Düzce’de birliği beraberliği gösterecek bir program düzenlemek istedik. Umduğumuzdan fazla katılım oldu. Bazı insanları memnun edemedik belki ama ben hep şunu söylüyorum, ‘gönle sığan gönle sığar.’ Bu millet Çanakkale’de yokluk içerisinde memleketi kurtardı. Bu sofralar bereketli sofralardır. Nice ramazanlarda bir arada olmayı temenni ediyorum.”

Görevden alma değil görev değişikliği yaptık
MHP Belediye Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu’nun Grup Başkanvekilliği görevinin kendisinden alınarak Meclis Üyesi Taner Çakır’a verilmesinin nedeniyle ilgili soruyu yanıtlayan Yılmaz, kamuoyunda yapılan değişiklik hakkında yanlış bir algı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Bir görevden alma söz konusu değildir. Belediye meclis üyeleri olsun, il genel meclis üyeleri olsun, dönem dönem temsil noktalarında kendi içlerinde görev değişikliği yaparlar. Bu gibi durumlar komisyonlarda da oluyor. Ercan Bey’inki de sadece böyle bir durumdur. Ercan Bey’in çalışmalarından çok memnunuz. Bundan sonra da çalışmalarına devam edecek. Katılımı daha da fazla olacak. Çünkü sırtındaki bir yükü aldık. Çalışmalarını farklı şekilde sürdürecek. Bu bir görev değişimi, kesinlikle bir görevden alma söz konusu değildir. Takdir edersiniz ki ilçe yönetimleri değişti. Onlarda temsil noktasında kendilerini ifade etmek istiyorlar. Durum budur. Onun haricinde ne Ercan Bey’in ne bir hatası vardır ne de görevden alma gibi bir şey söz konusu değildir.”

Belediye Başkanının görevini, biz bunu bir kişi görevden alarak sağlıyorsak bu Düzce’ye hizmettir
Katırcıoğlu’nun görevden alınmasında Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in etkisi olduğu, Keleş’in Küçük Sanayi Sitesinin asfaltlanmasına karşılık Kooperatif Başkanı Mehmet Bakan’dan Katırcıoğlu’nun görevden alınması şartını öne sürdüğüne dair iddialarını yanıtlayan Yılmaz, “Bunlar tamamen asılsızdır. Herkesi karalamaya yönelik iddialardır. Gerek Mehmet Bakan Bey olsun, gerekse de Belediye Başkanı Düzce’nin şehr-i eminidir. Belediye Başkanının göreviyse asfaltlamak, yapmıyorsa biz bunu bir kişi görevden alarak sağlıyorsak bu Düzce’ye hizmettir. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değildir. Kesinlikle böyle bir şey yok. Bunlar bizim partimizin mensupları Ercan Bey ile Mehmet Beyi karalamaya yönelik ve partimize olan teveccühü gölgelemek için yapılmış şeylerdir” dedi.

Adaylar yavaş yavaş şekilleniyor
Yılmaz MHP’de 2019 seçimleri için yapılan hazırlıklar kapsamında kurultay delegeleri, milletvekilleri ve belediye başkanlığı için adayların belli olup olmadığına yönelik soruyu cevaplandırdı.

“2 Temmuz’da il kongremiz var. İlçelerde çalışmalarımız talimatlarımı doğrultusunda başladı. İlçe başkanları arkadaşlarımız bunun bilincindedir. Kendileri belediye başkanı olacak arkadaşları çevrelerinde yavaş yavaş şekilleniyor. Bize de gelen iyi duyumlar var. Hepsini değerlendireceğiz. Süreci değerlendiriyoruz. Çalışmalarımız sürüyor.”