2023 Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için süre daralırken, partiler sahada halkla sık sık bir araya gelerek, destek istiyor. Mustafa Keskin yönetimindeki AK Parti İl Teşkilatı da ilçe ilçe, köy köy gezerek AK Parti’nin yaptıklarını ve yapacaklarını anlatıyor. Bu süreçte iktidar-muhalefet arasında sözlü atışmalar eksik olmuyor.

Er ne demişti?

AK Parti’yi köy ziyaretleri üzerinden hedef alan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er’in “AK Partili yöneticileri sahada görüp de kendilerine ‘Acaba bu insanlar nasıl sahada geziyor?’ diye düşünenlerin varlığını kabul etmek birinci ve en önemli adımdır. Teşhistir. Teşhisi doğru koymuşsunuz Mustafa başkanım. Tebrik ederim. Bu tip siyasal vakalarda ikinci adım ise tedavidir. Tedavi bellidir… Erken seçim. Getirin sandığı bitsin bu iş.” açıklamalarına Keskin, “Algı ve dedikodu” cevabını verdi.

“Bizim halk ile iç içe olmamızı sindiremiyorlar”

AK Parti olarak her zaman halk ile iç içe olduklarını, İYİ Parti’nin ise bu durumu içine sindiremediğini kaydeden Keskin, “Köy ziyaretlerimiz devam ediyor ve devam edecek. AK Parti olarak sadece ben değil; şimdiye kadar gelmiş geçmiş tüm teşkilat mensupları vatandaşla iç içe, vatandaşla gönül gönüle vererek vatandaşın dertlerini, sıkıntılarını dinler ve onu en azından bir çay bardağında bir kahve bardağında bu muhabbeti arttırır. Sonuçta biz gönülden gönüle bir siyaset yapıyoruz. Bu sadece siyaset yapmakla anlaşılır bir şey değil. AK Parti ile vatandaş ilişkisi bambaşka bir şeydir. Siyasete neler yapılır? Mesela seçim zamanları gidilir nutuklar atılır, bizde böyle bir şey yok. Biz gidiyoruz insanlarımıza eksiklerimizi hatalarımızı, yapamadıklarımızı-yaptıklarımızı soruyoruz. Böyle devam ederken gönülden gönüle bir sohbet oluyor. Bunu içlerine sindiremiyorlar.” dedi.  

“Merkezdeki büyükleri gibi algı oluşturmak istiyorlar”

AK Parti teşkilatlarının sürekli sahada olduğunu gören diğer siyasi partilerin zorlandığını belirten Keskin, AK Parti’ye yönelik eleştirilerin dedikodu ve algıdan ibaret olduğunu öne sürdü.

Keskin, şöyle devam etti: “Çünkü onlar bizim yaptığımızın çeyreğini bile yapamıyorlar. Ne tarafa baksanız bizi göreceksiniz. Onlar belediye meclisinde olsun, il genel meclisinde olsun, yapılan bir kahvaltıyı bile ‘Parasını kim ödedi?’ diyerek, tıpkı liderleri ve genel merkezdeki büyükleri gibi bir algı oluşturmak istiyorlar. Peki, bunları kim yapar? Dedikodudan ve algıdan nemalanan insanlar yapar. Bu insanların da Düzce’deki merkezi bu arkadaşlardır, bundan dolayı bende diyorum ki ‘Yalancıların telefonu paralel çalışır.’ Bunlar yukarıda ne gördülerse, aşağıda da aynısını yapıyorlar. Şunun altını çiziyorum ve onlara diyorum ki; AK Parti sahada, milletle arasında bir gönül bağı var ve buna sizin aklınız ermez.”

“Seçimler zamanında olacak”

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, açıklamalarını şöyle noktaladı: “Biz zaten hep sahadayız, o yüzden seçimin şimdi ya da sonra olması bizim için bir çekince oluşturmaz, ama Türkiye‘de bir düzen var, bir Cumhur İttifakı var, Türkiye, Cumhurbaşkanı Yönetim Sistemi ile yönetiliyor. Seçimler zamanında olacak. Eski Türkiye‘de olan seçimleri yıllara bölersek, iki yılı bile tutmuyor seçim yapılma oranı. AK Parti ile beraber bunlar değişti. Her fırsatta ‘Seçim olacak, parlamenter sisteme döneceğiz, öyle yapacağı, böyle gideceğiz.’ diyenler boşuna beklerler. Onlar eski Türkiye özleyenler. Millet bizi görüyor bu sebeple bizim bir sorunumuz yok. Her hareketimizden algı çıkartıyorlarsa, buyursunlar hodri meydan ne çıkartıyorlarsa çıkartsınlar. Biz işimize bakarız. Bizim işimiz bu millete hizmet etmek.  Onların söylemleri benim kulağıma da geliyor zaten, bizim gönül işimizi anlayamadıkları için oturdukları yerden soruyorlar ‘Ya AK Parti nasıl dolaşıyor.’ Yani ‘Biz olsak dolaşamazdık.’ demek istiyorlar. Evet siz zaten dolaşamazsınız. Bizim burada vatandaşlarla bir gönül birlikteliğimiz var dolayısıyla bunu anlamalarını beklemiyorum. Merak etmesinler, biz vatandaşla gayet iyiyiz.”